3 manieren om toch te starten met je werk

Misschien ben je vanochtend je bed uitgesprongen, vol energie voor de dag. Misschien heb je wat opstartproblemen. Dat kan, niks menselijks is ons vreemd immers. Hoe zorg je ervoor dat je toch gaat starten met je werk?

Met die opstartproblemen aan de slag gaan, kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er wat trucjes om tóch te starten en stapjes te zetten. In deze blog lees je 3 manieren om toch aan de slag te gaan. You got this!

1: de Pomodorotechniek

Dit is mijn lievelingsconcentratietechniek. De basis van de techniek is simpel: zet de timer voor 25 minuten. In die tijd ga je gefocust aan het werk. Gaat de timer? Dan neem je 5 minuten (echt!) pauze. Dit kun je tot maximaal 4 keer doen. Na 4 rondes heb je 2 uur gewerkt en dan neem je een langere pauze.

Meer lezen over de Pomodorotechniek in mijn ode eraan.

2: de 5 minuten afspraak

Kun je moeilijk starten? Geef jezelf 5 minuten de tijd om erin te komen. Als het na die 5 minuten nog niet gaat, hou je op. In die 5 minuten kom je er vaak achter dat het best oké gaat. We zeggen niet voor niets “alle begin is moeilijk.” Just get going, you’ll be fine.

3: benut de sociale druk

Ken je dat gevoel, dat als er iemand op je wacht of je een deadline hebt, je als een razende aan de slag gaat en je werk op tijd af hebt? I feel you. Daar kun je heel goed gebruik van maken. App een vriendin dat je aan de slag gaat én na hoeveel tijd je welke taak af hebt. Spreek af dat ze jou erop aan mag spreken als je het niet binnen die tijd af hebt. Door de sociale druk ben je sneller geneigd het werk toch te gaan doen.

Starten met Jouw Persoonlijke Supporter

Heb je behoefte aan een consistentere sociale druk of wil je je vriendinnen en familie er niet mee lastig vallen? Dan is Jouw Persoonlijke Supporter echt iets voor jou! Ik ben hierbij jouw stok achter de deur om consistent aan de slag te gaan. Dat kan voor 1 maand of voor 3 maanden. Kijk op de pagina over Jouw Persoonlijke Supporter voor meer informatie. Deze cheerleader staat al met haar pompoms klaar voor jou!

Scroll naar boven