Duik je kindertijd in en begin weer met lezen!

Keer terug naar de kindertijd met 7-daagse challenge ‘7 Days of Blissful Reading

Herinner jij je dat gevoel als kind? Je had een boek gevonden waar je helemaal gek op was en je kon urenlang lezen. Je kreeg de kans op een compleet andere wereld te ontdekken. Het verhaal greep je en het enige wat je wilde, is blijven lezen.

Weet je dat nog? Ik mis dat soms. Dat ik zomaar een boek kan oppakken en in een andere wereld kan verdwijnen. Ik word meegesleurd in dingen die bij volwassenheid horen. Mijn huishouden, een inkomen hebben, een sociaal leven en alles voor iedereen zijn.

En toch lezen we amper

 • Waarom is het makkelijker om op je telefoon te scrollen dan een boek te pakken?
 • Waarom heb je het gevoel constant bereikbaar te moeten zijn en dat eventjes offline zijn uit den boze is?
 • Waarom betekent volwassen zijn dat je niet dat blije kind van vroeger mag zijn?

Ik weet niet waarom.

Nou ja, ik weet WEL waarom.

 • Apps zijn zo gemaakt dat ze verslavend zijn.
 • We vinden het heerlijk om nodig te zijn. Dus we nemen de telefoon aan, blijven in contact met anderen en proberen alles zo goed mogelijk te doen.
 • En we gaan ervan uit dat volwassen zijn betekent dat we volwassen dingen doen. Onszelf kwijtraken in een boek hoort daar niet bij…

Doe met mij mee! Het is tijd voor een 7-daagse leeschallenge!

 • Wat als ik jou zou vertellen dat het oké is om soms dat kind te zijn?
 • Dat het oké is om eventjes onbereikbaar te zijn
 • En dat je niet direct op iedereen hoeft te reageren? Ze kunnen best een uurtje wachten.

Wat zou je doen?

Heb je zin om een boek op te pakken?

Let’s do that together ❤️

Hoe werkt de challenge ‘7 days of Blissful reading’?

Dit is hoe deze leeschallenge werkt:

 • Van maandag 19 t/m zondag 26 februari lezen we elke dag 15 minuten (of 5 minuten als dat alles is wat kan!). Je mag altijd langer lezen.
 • We kiezen ons eigen boek: ga voor jouw favoriete genre, kies een boek dat je al tijden wil lezen of pluk een willekeurig boek uit de kast of boekenwinkel.
 • Ik help jou elke dag herinneren aan jouw leesmomentje. Samen gaan we ervoor!
 • Elke dag lezen we. Op ons eigen moment. Wat werkt het beste voor jou? Ochtend, middag of avond?
 • We delen onze liefde voor lezen en onze leesmomentjes in een besloten Instagram community.
 • In de community vind je ook de tips en tricks die ik je aanreik. Met mijn jarenlange ervaring met challenges en nieuwe gewoontes oppakken ken ik talloze manieren om de drempels te slechten. I got your back.

Zo gaan we 7 dagen door. Laat je gesterkt voelen door het weten dat je niet de enige bent die tijd durft te maken voor zichzelf en het lezen.

Je krijgt het complete pakket inclusief toegang tot de community, tips en trucs, persoonlijke support, reminders EN alle bonussen die je hieronder ziet voor slechts 24 euro.

Waarom je deze challenge niet wil missen:

 • Je krijgt mij erbij als expert in het oppakken van nieuwe gewoontes én je quirky zelf zijn. Ik heb inmiddels jarenlange ervaring in het organiseren van challenges die je helpen met ontdekken wat voor jou werkt.
 • Ik deel dagelijks tips en trucs die jou makkelijk laten beginnen én door laten gaan. Ik geef je de tools om weer op te staan als je gevallen bent. Vaak gaat het niet om het beginnen of het volhouden, maar om wat je doet als je een keertje vergeet te lezen of gewoon écht geen tijd hebt. Want dat kan gebeuren.
 • In de eerste editie van deze challenge bleek dat lezen de grootste verbinder ooit is. Daarom is er een Instagram community. Dit is je kans om jouw leestips te delen, te horen wat anderen graag lezen en samen te profiteren van weten dat er anderen zijn zoals jij. Embracing their reading inner child.
 • Gebruik de 7 dagen om te experimenteren! Op welke manier past vaker lezen in jouw leven? Je gaat manieren ontdekken die je eerder niet had bedacht.
 • We gaan oefenen met ons inner child omarmen en die leesliefhebber te zijn die we van binnen zijn.

Let op! Deze challenge organiseer ik in het Engels! Gelukkig betekent dat niet dat je een Engelstalig boek moet lezen. Kies lekker je eigen boek en met mij kletsen kan ook gewoon in het Nederlands 🙂

BONUS! Dagelijkse ‘Join me while I read’-sessies

 • Om je te helpen van start te gaan, heb ik elke dag een ‘Join me while I read’-sessie!
 • Ik ga elke dag live op Instagram. Ik zet de timer op 15 minuten en ga lezen. Gebruik dat moment om zelf ook een boek op te pakken en lekker te gaan lezen.
 • De ‘Join me while I read’-sessies zijn op verschillende momenten op de dag. Zo kun je ontdekken wat het fijnst werkt voor jou én welke mogelijkheden er zijn.
 • Natuurlijk geef ik ons tijd om ons voor te bereiden op het leesmomentje. Op het moment dat je de notificatie ontvangt dat ik live ben, zetten we nog even ons kopje thee of ronden we gauw iets af voor we een boek in duiken.

BONUS! Een extra week van reading reminders

De dagelijkse check-in momenten en de community zorgen ervoor dat je begint. Maar hoe zorg je ervoor dat je doorgaat?

Ik bied een extra week van daily reminders! Ik deel een dagelijkse reminder in de week NA de challenge. Zonder live leesmomenten en extra tips. Op die manier kun je wennen aan zelf jouw momentje pakken. En dat kun je.

Wat eerdere deelnemers vinden van 7 days of reading

Meest gestelde vragen over ‘7 days of Blissful Reading’

Lezen we samen hetzelfde boek?

Nope! Je mag je eigen boek kiezen om te lezen. Het belangrijkste is dat je iets leest wat jij wil lezen en leuk vindt om te lezen. Dat kan alles zijn! Je favoriete boek voor de 10e keer, iets nieuws of een boek dat al een tijdje op jou ligt te wachten. Dit is het moment ervoor.

Wanneer lezen we?

Jij mag zelf je leesmoment kiezen. Gebruik de challenge om de gewoonte op te pakken en ontdek je beste moment om te lezen. Op die manier kun je het namelijk ook volhouden na de challengeweek.

Ik heb niet echt tijd om te lezen (maar zou willen van wel)

Als je het wil, dan kun je het. Ik ben er om je te helpen ontdekken hoe lezen in je dag past. Je hoeft geen uren te lezen. Wat als we de eerste dagen 5 minuutjes proberen? Ik heb het idee dat er best 5 minuten van je dagelijkse scrolltijd af kan 😉 (ik ken het al te goed)

Waarom is het maar 15 minuten per dag?

That’s where the magic happens 🙂 We denken vaak dat de dingen die we willen doen veel tijd kosten. En dat maakt het lastig om te beginnen. Je telefoon aan de kant leggen om een lange tijd iets anders te doen, is moeilijk geworden. Maar je telefoon 15 minuten wegleggen, dat is te doen! Het is niet voor altijd. Het is maar eventjes.

Natuurlijk mag je altijd langer lezen als het je uitkomt.

Waarom is de challenge in het Engels?

Dingen zijn altijd in beweging bij Inspiration by Marlies. Aangezien ik nu in Denemarken woon, wordt mijn bedrijf ook internationaler. Ik wil mijn challenges aanbieden aan iedereen die behoefte heeft aan (meer) tijd voor zichzelf.

Vind je de gedachte aan een Engelse challenge wat spannend? Geen zorgen: je mag lezen in de taal die jij wil en je mag mij altijd in het Nederlands berichtjes sturen. Instagram heeft een heel goede vertaalfunctie voor elke post. Als er behoefte aan is, kan ik aanvullend Nederlandse ondertiteling bij mijn stories verzorgen. Ik check van tevoren bij jullie in of dat nodig is. Het is mij echt heel veel waard dat je erbij bent. Je verdient het namelijk om dit leesmomentje te scoren.

Mijn vraag staat er niet bij

No worries! Je mag mij altijd een mail sturen: marlies@inspirationbymarlies.com of een DM sturen op Instagram. I love to help you.

Winkelwagen
Scroll naar boven