Het wordt eindelijk tijd voor jou met het programma ‘Minder telefoon, meer jezelf’

 • Zit je alwéér met je telefoon in de hand een eind weg te scrollen?
 • Wil je eigenlijk iets anders doen dan scrollen, maar voel je je niet bij machte om dat ook echt te gaan doen?
 • Begint die telefoon en dan vooral die apps die erop staan een ongewenste verslaving te worden?
 • Voel je je stiekem een beetje betrapt als je dit leest?

Krijg grip op je telefoongebruik met behulp van het ‘Minder telefoon, meer jezelf’-programma!

Herken jij jezelf hierin?

 • Je wil ‘even iets opzoeken’ op je telefoon en opeens zit je in een tunnel op Instagram, Facebook en/of TikTok.
 • Als je niet weet wat je moet doen, pak je je telefoon erbij en bekijk je de socials of lees je het (niet heel vrolijke) nieuws. Maar waarvoor eigenlijk?
 • ‘Even Instagram checken’ wordt een half uur (of langer) reels kijken zonder dat je het gevoel hebt iets zinnigs te hebben gezien.
 • Het is helemaal niet zo bevredigend om je tijd te spenderen op je telefoon, maar je weet ook niet zo goed wat je anders zou kunnen doen.
 • Of je hebt wel ideeën, maar het voelt te ingewikkeld om mee aan de slag te gaan. De telefoon is dan toch wel makkelijker.

Zou je eigenlijk veel liever dit hebben?

 • De ruimte voelen om je telefoon NIET te pakken en in plaats daarvan fijnere dingen doen.
 • Een betere relatie met je telefoon, zodat je de uren niet langer wegscrolt, maar de telefoon op een fijne manier gebruikt.
 • Ervaren hoe het is om langer dan een kwartier of een uur offline te zijn en daarbij ontdekken dat je eigenlijk niet eens zo heel veel mist.
 • Met een rustig gevoel naar bed gaan en ’s ochtends opstaan, omdat je de telefoon dan niet gebruikt of nodig hebt.

Duik de diepte in met ‘Minder telefoon, meer jezelf’!

Dit programma bestaat uit 2 onderdelen:

 1. De GRATIS challenge ’De halve dag offline’ waarbij we een week lang elke dag van 20.00 tot 8.00 uur offline gaan.
 2. Daarna krijg je 3 weken persoonlijke begeleiding bij het vormgeven van jouw nieuwe telefoongebruik met daarin ook aandacht voor wat je dan wél gaat doen met je tijd.

Het programma vindt plaats in een besloten Facebookgroep. Je krijgt toegang tot de gratis challenge als je je hebt aangemeld met je emailadres. De persoonlijke begeleiding die in de 3 weken erna volgt, is alleen tegen betaling. Geen kaartje = niet langer toegang tot de groep. Koop jouw kaartje via de onderstaande knop:

(Let op: je koopt je kaartje via inspirationbymarlies.com. Geen zorgen, it’s still me)

De gratis challenge ‘De halve dag offline’

 • Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 mei doe je mee met de challenge ’De halve dag offline’
 • We gaan elke dag van 20.00 uur tot 8.00 uur offline (geen zorgen, je slaapt vermoedelijk/hopelijk het grootste deel van de tijd).
 • Ik check elke dag bij je in en deel tips en trucs om het makkelijker te maken om je telefoon links te laten liggen.
 • Zie het als een kleine detox om te ontdekken dat er méér mogelijk is dan alleen je telefoon erbij pakken als je even niet weet wat je moet doen.

Deze challenge is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Het programma ‘Minder telefoon, meer jezelf’

Heb je een kaartje gekocht voor het hele programma, gaan we na 31 mei samen door! Je mag rekenen op persoonlijke aandacht, nog meer tips en echt aan de slag met blijvende gewoontes.

Zo ziet de periode van zaterdag 1 t/m zondag 23 juni eruit:

 • Zaterdag 1 en zondag 2 juni gaan we nog even door met de challenge van de 5 dagen ervoor.
 • Op zondag 2 juni om 15.00 uur vindt een online bijeenkomst plaats waarin we reflecteren op de afgelopen week én maken we, ieder voor zich, een nieuw voornemen. Welke band wil jij met je telefoon hebben en hoe zit dit er in de praktijk uit?
 • Met dat (realistische) droombeeld ga je daarna 3 weken aan de slag, tot en met zondag 23 juni. Jij volgt jouw voornemen en ik ondersteun je hierbij. Ik help je ook met het scherp maken van jouw voornemen zodat deze haalbaar en goed vol te houden is voor jou.
 • Zondag 23 juni sluiten we samen af in een online bijeenkomst.
 • De Facebookgroep waarin we werken blijft daarna nog 2 maanden bestaan. Zo kun je altijd nog even terugvallen op de inhoud, op mij en op het netwerk van andere deelnemers.

BONUS! In het programma ‘Minder telefoon, meer jezelf’ zit een hele gave bonus over… gelukshormonen! Ik heb schermtijdexpert Tim de Vos gevraagd om ons mee te nemen in de verschillende manieren die er zijn om gelukshormonen aan te maken. Iets wat gebeurt voor elke keer dat we een notificatie zien, een nieuwe like krijgen of weer een nieuwe reel op Instagram bekijken. Alleen… die gelukshormonen zijn eentonig én van korte duur. Waar kun je de betere en gevarieerde gelukshormonen vandaan halen? Tim neemt ons hierin mee!

(Let op: je koopt je kaartje via inspirationbymarlies.com. Geen zorgen, it’s still me)

Het resultaat na 4 weken

Dit levert het op als je meedoet aan het hele traject van het ‘Minder telefoon, meer jezelf’-programma:

 • Een nieuwe band met jouw telefoon, gebaseerd op wat jij wil.
 • Je bent niet langer het welwillende slachtoffer van de bedrijven achter social media en andere verslavende apps.
 • Je hebt de tools in handen om jouw voornemen vol te blijven houden.
 • Er ontstaat tijd in jouw leven voor waar jij graag aandacht aan wil besteden. Voor dat wat jij belangrijk vind.

Het is tijd voor jou <3

De besloten Facebook groep

Het programma vindt plaats in een besloten Facebookgroep.

Ook de gratis challenge vindt hier plaats.

Na afloop van het programma blijft de groep nog 2 maanden bestaan. Zo kun je elkaar onderling blijven supporten, ervaringen uitwisselen én nog eens je vragen stellen of delen waar je na verloop van tijd tegenaan loopt.

Livesessies vinden plaats via Zoom en worden opgenomen. Mocht je er dan eentje missen, kun je die altijd terugkijken. De link hiernaartoe vind je ook in de Facebookgroep.

Meest gestelde vragen

Ik kan tijdens de challenge niet elke avond of ochtend offline zijn vanwege een afspraak of iets anders. Is dat een probleem?

Nee, dat is geen probleem. Het kan best zijn dat je al een online afspraak hebt staan, of echt even iets moet kunnen doen online op een van de dagen. Dat kan. Ik adviseer je wel om bewust om te gaan met het online zijn. Gebruik je telefoon of computer ook echt alleen voor wat écht moet. De kans dat je absoluut door Instagram moet scrollen, acht ik klein. Laat dat dan vooral achterwege.

Moet je Facebook hebben voor het programma en de gratis challenge?

Ja, de challenge en het programma vinden plaats in een besloten Facebookgroep. Hier heb ik bewust voor gekozen door de fijne mogelijkheden van Facebookgroepen. Je kunt je mededeelnemers beter leren kennen, op elkaar reageren en zelf een post plaatsen als je ergens tegenaan loopt.

Kan ik ook alleen aan de gratis challenge meedoen?

Ja, dat kan! De gratis challenge ’De halve dag offline’ vindt plaats van maandag 27 t/m 31 mei. Je krijgt dan nog eenmalig de kans om door te gaan met het programma, maar anders verwijder ik je zaterdag 1 juni om 12.00 uur uit de Facebookgroep. Vraag voor het deelnemen lidmaatschap aan in de Facebookgroep.

Waarom is er een prijsverschil wanneer iemand vooraf een kaartje koopt?

Na ruim 10 challenges te hebben georganiseerd, heb ik ontdekt dat er veel mensen zijn die graag mee willen doen, maar niet zo ruim in de portemonnee zitten. Er is al zoveel waar je je geld aan kwijt bent en tegelijkertijd vind ik het ongelooflijk belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de kans hebben om mee te doen aan een betaalde challenge of aan het programma ‘Minder telefoon, meer jezelf.’ Daarom kan je tot 27 mei 20.00 uur instappen voor de startprijs van 34 euro. Vanaf 27 mei 20.00 uur betaal je 47 euro. Extra voordeel: doordat ik weet dat je bij de groep blijft na de challenge, kan ik je vanaf het begin al wat gerichter supporten.

(Let op: je koopt je kaartje via inspirationbymarlies.com. Geen zorgen, it’s still me)

Ik heb nog een andere vraag

Kom maar door! Stuur een mailtje naar info@inspiratievanmarlies.nl of stuur een DM naar @inspirationbymarlies op Instagram. Ik sta je graag te woord.

Wat deelnemers zeggen over mijn challenges

Waarom je een challenge van Inspiration by Marlies zou moeten doen? Dit zeggen oud-deelnemers over mijn challenges:

(Let op: je koopt je kaartje via inspirationbymarlies.com. Geen zorgen, it’s still me)

Scroll naar boven