Complimentenmaand: de 8ste dag!

door Marlies

Mijn titel stelde mij voor een taaldilemma: moet ik 8e of 8ste doen? Je zegt toch ook ‘1e plek’ in plaats van ‘1ste plek’? Anyway! Alle taaldilemma’s (oplossing in de comments, graag) opzij, het is tijd voor een update!

Wie wordt de volgende ontvanger?

In mijn vorige blog kon je al lezen dat de uitdaging een grotere uitdaging is dan ik vooraf had bedacht. Het kost niet eens zoveel tijd, maar je moet toch elke dag even stil staan bij de keuze voor een kaartje, postzegel én natuurlijk de ontvanger. Vooral dat laatste verrast mij elke keer weer. Ik doe wat mijn gevoel in geeft en dat maakt het elke keer weer een verrassing wie de volgende ontvanger wordt.
Het komt ook wel eens voor dat ik met iemand in gesprek raak en denk: oeh! Deze persoon moet een compliment krijgen. Vervolgens ga ik dan (niet subtiel) vissen naar het adres van diegene. Wat ik tot nog toe ook steeds krijg dus daar ben ik wel blij mee.

Brievenbuspret

Je moet natuurlijk wel een beetje variëren met de plaatsen waar je de kaart op de bus doet. Inmiddels heb ik vandaag brievenbus nummer 4 gebruikt. Vanuit mijn huis heb ik er 3 in de buurt en afgelopen week had ik haast, waardoor het kaartje wel klaar was, maar ik met de kaart in de trein ben gedoken. Vervolgens verstuurde ik vanaf Leiden Centraal het kaartje. Als je er een beetje op let, zijn er eigenlijk nog best veel brievenbussen ondanks alle berichten over het verdwijnen van de bussen (wat ook waar is). Weet je nog dat ze vroeger rood waren?

Wil jij ook een compliment ontvangen?

Dat kan! Stuur mij jouw naam en adres naar marlies_nijenhuis [at] hotmail [punt] com en wellicht ligt er binnenkort een kaart bij jou in de bus. 

Lees ook

6 reacties

Unknown 8 februari 2016 - 18:26

Taaladvies geeft uitsluitsel: je mag beide gebruiken 😉
https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/1ste-1e

En wederom leuk geschreven! 🙂

Reageren
Lisette 8 februari 2016 - 18:53

Marlies, topper ben je!! Zo'n klein gebaar betekent veel voor iemand! You rock

Reageren
Lisette 8 februari 2016 - 18:53

Marlies, topper ben je!! Zo'n klein gebaar betekent veel voor iemand! You rock

Reageren
Unknown 8 februari 2016 - 20:15

This comment has been removed by the author.

Reageren
Marlies 8 februari 2016 - 21:04

Zo flexibel is taal gewoonlijk niet haha. Dank je!

Reageren
Marlies 8 februari 2016 - 21:04

Thanks! 🙂 Ja, dat merk ik ook in de reacties op de kaartjes. Heel leuk!

Reageren

Laat een reactie achter

* Door het plaatsen van een reactie ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van jouw gegevens door deze website.

Copyright © 2022 – Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaringen te verbeteren. Klik op 'Lees meer' voor informatie over privacy en cookies. Accepteren Lees meer