De inzichten van een Human Design reading

In eerdere blogs beloofde ik het al: meer over de Human Design reading die ik in januari deed! Meerdere mensen informeerden nog even wanneer het er zou komen. Wacht niet langer, het moment is daar! Het is wel heel lastig om hier ‘slechts’ 1 blog aan te wijden, maar ik ga mijn best doen. Ik leg kort uit wat Human Design is, hoe een reading gaat én pluk er een paar highlights uit over mijzelf.

Wat is Human Design?

Want wat is Human Design eigenlijk? In Human Design (HD) draait het om energie. Althans: om jouw energie. HD combineert oude wijsheden (waaronder astrologie) met moderne wetenschap. Aan de hand van jouw exacte geboortemoment (dag, tijd en plaats) krijg je een soort blauwdruk van hoe jij in elkaar steekt en waar jouw krachten zitten en waar je lessen liggen. Iedereen heeft een eigen blauwdruk en de gedachte achter HD is dat we elkaar nodig hebben. Dus we voegen allemaal iets toe aan de wereld als we zijn zoals we echt zijn.

Binnen HD zijn er 5 typen/stromingen. Manifestors (9% van de bevolking), Manifesting Generators en Generators (70%), Projectors (20%) en Reflectors (1%). Het idee is dat de samenstelling van de typen in de samenleving door de tijd heen verandert zodat de wereld er het meeste profijt van heeft. Heel beknopt gezegd is een Manifestor degene die initieert. Generators zijn de werkers en voeren zulke initiatieven uit. Een Projector heeft een meer coachende en begeleidende rol in wat er gebouwd wordt en de Reflector reflecteert en ziet hoe mensen er echt bij zitten.

Meer over wat Human Design is, kun je gelukkig ook bij Hiske op haar website lezen.

Een reading doen bij Hiske

Want ja: Hiske! Bij haar deed ik de reading (of deed zij de reading bij mij?). Hiske en ik kennen elkaar van vroegâh en kwamen elkaar toevallig weer eens digitaal tegen (alhoewel, bestaat toeval?). Haar enthousiasme over Human Design werkte mega aanstekelijk.

Hiske begon met een korte uitleg over Human Design en we doken al gauw mijn blauwdruk in. Het was echt een heerlijk gesprek: zij vertelde dingen over mijn blauwdruk en daarna raakten we aan de praat over hoe ik dat herkende. Er was alle ruimte voor vragen en de reading was het dubbel en dwars waard. Ik merkte dat ze zich goed voorbereid had en echt veel kennis in huis heeft over dit nog relatief nieuwe onderwerp.

We deden de reading via Zoom en het handige is ook dat Hiske het opgenomen heeft en naar mij heeft toegestuurd. Zo kan ik alles nog eens een keer terugkijken en -luisteren. Ook zorgde ze voor een samenvatting met een aantal pointers.

Wat heb ik over mezelf geleerd?

Ergens vind ik het wel spannend om te vertellen over mijn reading. Het is echt heel veel persoonlijk inzicht. Opeens vielen er kwartjes in hoe ik leef of waar ik juist tegenaan loop. Om toch een beetje te delen, heb ik 2 highlights voor je.

Highlight 1

Ik kan ontzettend goed op mijn intuïtie vertrouwen. Stiekem weet ik dat wel, maar durf ik dat niet altijd. Een heel duidelijk voorbeeld van de intuïtie is dat ik jaren geleden tijdens een wandeling door het bos spontaan dacht: ‘ik ga voortaan vegetarisch eten.’ Ik liep op mijn gemak door het bos vlakbij mijn toenmalige huis en opeens was die gedachte daar. Het was zo op zichzelf staand, zo compleet. Ik heb nooit meer omgekeken naar een leven met vlees. Inmiddels eet ik veganistisch, wat mensen soms doet vragen waarom ik dat doe. Het enige antwoord dat ik heb is: “Omdat het kan.” Ik heb geen overwegingen vanuit dierenliefde of het milieu (al is het fijn om daaraan bij te dragen). Het is gewoon zo. Mijn hoofd kan het niet onderbouwen en dat hoeft ook niet. Het boeiende van de intuïtie is dat, naarmate ik er vaker op vertrouw, mijn intuïtie mij ook beter leidt. Een hele boeiende en spannende om mij verder in te ontwikkelen.

Highlight 2

Als Projector ben ik in staat om in de tijd die ik werk, veel werk te verzetten. Dat betekent vervolgens ook dat ik wat meer rust nodig heb. Hiske adviseerde mij om dutjes te doen. Als er iets is waar ik mij echt heel slecht aan kan overgeven, is het wel het doen van een dutje. Wat als ik ’s avonds niet meer kan slapen? En ik word 9 van de 10 keer met zo’n nare smaak in de mond wakker, blegh. Meer dutjes dus. Het leven is één groot avontuur, toch?

Veel werk doen in weinig tijd herken ik goed. Op de basisschool was het standaard dat ik mijn taken snel af had en door kon met aanvullende ‘uitgebreide’ taken. Dat ik in duidelijke blokken van een uur of 2 heel goed kan werken, merk ik ook nu ik al een jaar vanuit huis werk. In het voorjaar en de zomer van 2020 plande ik mijn werk zo dat ik ’s ochtends 3 uur werkte, dan tussen 11 en 13 uur lekker op het balkon in de zon zat, en daarna weer verder werkte. Dan klinkt een pauze van 2 uur vrij lang, maar ik ging er onbewust heel goed op. Nu weet ik hoe dat komt!

Het voelt wel heel gek om zo van jezelf te zeggen dat je snel en goed kan werken. Vrouwen staan er echter bekend om te bescheiden te zijn, dus bij deze. Ik werk snel én goed. Okdoei.

Nog meer weten of een reading Human Design doen?

Natuurlijk waren dit niet de enige inzichten. Elk type heeft een zogeheten strategie, maar ook een ‘not-self’ thema. Als ik een gevoel van bitterheid ervaar, zit ik niet in mijn energie. Dan kan ik acties ondernemen om de energie terug te halen. Ook heb je nog een eigen profieltype, open en gesloten ‘gates’, gedefinieerde en niet-gedefinieerde centra. En wat al niet meer. Allemaal mooie dingen om met mij mee te nemen terwijl ik weer stappen vooruit zet in mijn leven. Een goede opvolger van de kaartlezing die ik ook in januari deed.

Kortom: een aanrader! Als je al goed gaat op een Insights of Disc profiel, kan ik je een reading zeker adviseren. Ook voor mensen met interesse in astrologie is dit heel boeiend. Soms zijn er hele mooie matches te maken met de planeten. Heb je interesse voor een reading bij Hiske? Check dan vooral haar website allesoverhumandesign.nl. Zij helpt je graag om jouw superpower te vinden.

Scroll naar boven