De kracht van jouw bubbel

Onlangs schreef ik over hoe je de wereld vanuit jouw bubbel ziet. Wie kan zeggen of iets goed of fout is? Met het idee van een eigen bubbel in het achterhoofd, kun je er ook een kracht van maken. Hoe haal je de kracht uit jouw bubbel?

Omring je met wat je wil zien en horen

Mijn Instagram timeline verandert voortdurend. Ik vond het wel eens lastig om mensen te ontvolgen of hun berichten niet meer te laten tonen in mijn timeline. Mijn timeline is er echter voor mij en niet voor het pleasen van anderen. Dat klinkt nog steeds hard. Mijn timeline beïnvloed mij zodanig, dat ik de juiste invloeden om mij heen wil. Dáár kies ik voor. Wat overigens nog steeds niet betekent dat anderen geen goede invloed hebben. Ik heb slechts scherp wat ik wil bereiken en welke omgeving daarbij kan helpen. Zo haal ik zo veel mogelijk kracht uit mijn bubbel.

In de vorige blog schreef ik al dat ik mij nu meer omring met veganisten. Op den duur kwam echter een nadeel van al dat veganisme in mijn timeline naar voren. Ik werd namelijk continu tentoongesteld aan eten. Dat is niet slecht, maar mijn hoofd was continu bezig met eten. Ik zag het immers overal en continu. Als ik Harry Potter lees, blijkt de beste jongen heel vaak aan het eten te zijn. Tijdens het ontbijt, lunch en het diner gebeurt altijd wel weer iets. OVERAL IS ETEN.

Als mijn hoofd continu bezig is met eten, wil ik graag eten. Ik eet graag, dat sowieso. Er is echter een grens aan wat ik wil eten voor een blije en gezonde Marlies. Die Marlies was even afwezig. De actuele Marlies keek telkens weer in de koelkast en voorraadkast voor iets te snaaien wat ze die dag nog niet had gehad. Wat aanpassingen in mijn timeline verder (en Harry Potter uitlezen) en ik heb weer een andere omgeving gecreëerd.

Op de momenten dat ik helemaal voor het hardlopen ga, volg ik wat meer hardlopers op Instagram. Wil ik meer met geld bezig zijn, zoek ik money-minded inspiratiebronnen. Knal ik liever keihard op het vlak van positiviteit, dan zoek ik daar de timeline op uit. Vervolgens komt de positiviteit vanzelf wel. Als er alleen maar lachende mensen om jou heen zijn, blijf jij dan nors kijken? Nee, je lacht vanzelf mee!

Een bubbel

Bouw een bubbel vol kracht

Je bubbel bestaat niet alleen online. Ook de mensen die je dagelijks ziet of spreekt, maken jouw bubbel. Door de maatregelen rondom corona is dat even anders dan normaal. Maar ook in deze situatie heeft jouw bubbel invloed. Het is makkelijker om je aan maatregelen te houden als de mensen om jou heen dat ook doen en vice versa. Als jij de enige bent die dat wil en de rest gaat met een groep anderen afspreken, wil je er toch graag bij horen. Het enige dat je doet, is bij je bubbel horen, maar het voelt fijn en goed als het jouw bubbelkeuze is.

Als je op zoek gaat naar een nieuwe bubbel, breid je je netwerk uit. Ook digitaal kun je nieuwe mensen vinden en ermee contacten. Neem deel aan online congressen, bezoek chatboxen en duik in de hashtags van onderwerpen die jou aanspreken. Schuw er niet voor om ook in je bestaande bubbel eens een onderwerp ter tafel te brengen dat sinds kort jouw interesse heeft. Zelf sprak ik laatst met een collega over crypto. Blijkt hij ook crypto te bezitten en met aandelen bezig te zijn. Compleet onverwacht heb je een heel interessant gesprek.

Ik ga echter nooit zeggen dat je sommige mensen niet meer ‘moet’ spreken. Er zijn onderwerpen waarvan ik weet dat ik het daar met vriendinnen niet snel over ga hebben. Dan praat ik daar met anderen over en met mijn vriendinnen over onderwerpen die ons beiden aanspreken. Wel geloof ik dat de mensen in jouw leven er zijn met een bepaalde reden (en jij in hun leven). Ontdek, leef en leer van elkaar en neem het geleerde verder mee je leven in.

Let’s get bubbeling

Het lezen van deze blogs doet waarschijnlijk ook iets met jou (althans, dat hoop ik). Echter gebeurt dat pas als je ervoor open staat. Misschien lees je dit omdat je mij persoonlijk kent of omdat je via-via bij mij terecht bent gekomen. Die “via-via” is dan iemand in jouw bubbel. Jouw omgeving is zo bepalend voor hoe ver je komt, wat je denkt en wat je doet. Ik hoop voor jou dat je bewuste keuzes kunt maken waar mogelijk. Volg je hart, kijk goed waar en van wie je energie krijgt en zorg dat je meer hebt van dat alles. Maak gebruik van de kracht van jouw bubbel.

Ik sluit graag af met een paar tips uit mijn bubbel. Mijn reis van zelfontwikkeling begon bij mijn geboorte, maar is de laatste jaren beïnvloed door een aantal personen. Ik ken ze niet persoonlijk, maar hun Instagramaccounts zijn open en eerlijk en ze snijden graag thema’s aan waar ik meer van wil.

@celinecharlotte

@ingervierhout

@thrive

@selfcareisapriority

Scroll naar boven