De Uitdaging: Een drukke dag voor een werkloze

Whoop! Het voelt bíjna alsof de Uitdaging van januari voor deze werkloze helemaal gestart is. Bijna. Vandaag was voor veel mensen de eerste werk- of schooldag van het nieuwe jaar. Dat heb ik gemerkt. Na 2 weken vol rust op straat, reed ik vanochtend zigzaggend om fietsende schoolkinderen en werkgangers in hun auto’s voorbij.

Druk als werkzoekende werkloze

Waarom ik dit verschil opmerk? Voor een werkloze heb ik best wat te doen. De eerste week van de ‘kerstvakantie’ werkte ik via het uitzendbureau bij een stichting aan een nieuwe website voor laatstgenoemde. De afgelopen week lag het werk even stil, maar vanochtend werd ik weer op kantoor verwacht. Om half 9; hét moment waarop veel kinderen weer op hun schoolstoeltje moeten zitten. Daar had ik even geen rekening mee gehouden, waardoor ik even met mijn ogen stond te knipperen toen ik de straat in kwam. Wie zijn al die mensen…?

2 banen op 1 dag

Naast deze klus via het uitzendbureau ben ik ook nog es de eigenaar van een eenmanszaak. Klein maar fijn: voor enkele uren per week hou ik mij bezig met online media. Ik rolde er in 2012 toevallig in en heb ‘de zaak’ sindsdien aangehouden. Naast mijn Masteropleiding in 2012/2013 was het een prachtige manier om te netwerken en geld te verdienen in mijn vakgebied. De eerste werkdag van de nieuwe maand betekent dat ik voor een opdrachtgever verschillende gegevens in duik. De afgelopen maanden was dat no biggie: tijd genoeg. Nu moet ik omschakelen: ’s avonds na etenstijd kruip ik achter mijn laptop om een slag te slaan. Efficiënt en effectief, deze maandag!

Wat nog komen gaat…

Gelukkig is de maand nog lang. Over het algemeen voelt januari voor mij vaak langer dan alle andere maanden. Misschien omdat iedereen zo bewust bezig is met zijn/haar naasten, maar ook de doelen en gedachtes voor deze nieuwe jaargang? So be it.
Reken er maar op dat ik een paar blogs ga schrijven die voor mijzelf ook verhelderend zijn. Zo ga ik deze maand antwoord geven op de vraag die mij het meest gesteld wordt: ‘wat zoek je precies?’ Probeer daar maar eens eenduidig antwoord op te geven met een communicatie- en antropologie-achtergrond. I’m gonna try!
Scroll naar boven