Een update van de Uitdaging: WerkZoekMaand

Dat is even geleden! Januari heeft nog 10 dagen op de kalender staan voor het februari wordt, dus laten we even terug blikken wat er gebeurd is sinds de laatste update.

Update: reacties na reacties

Echt, ik ben nog steeds aan het glimlachen als ik terug denk aan de reacties die ik op mijn functieomschrijving kreeg. Zo werd een gave vacature door een handvol mensen doorgestuurd. Ik heb mijn best gedaan, maar helaas ben ik bij die sollicitatie niet verder gekomen.
Wel vertelde de recruiter dat er iets meer dan 30 reacties binnen waren gekomen. En weet je dat ik dát heel motiverend vind? In 2009 kwam ik vanuit mijn eerste studie rondkijken op de arbeidsmarkt. Ik deed mijn best om mooie sollicitatiebrieven te schrijven en, ondanks geringe ervaring, een goed cv bij te voegen. Afwijzingen waren toen standaard. En de cijfers van het aantal ontvangen reacties op de vacature waren groot. Ik herinner mij nog dat ik bij een gemeente in het noorden solliciteerde. 270 reacties hadden ze gehad! Ja, daar kwam ik zonder ervaring natuurlijk nooit binnen.
Ook bij meer specifieke functies kwamen ook zo 90 reacties binnen. En ja, daar werd ik het ook niet. Gelukkig kon ik via een traineeship toch een half jaar aan de slag en besloot ik daarna nog een universitaire studie te volgen.
En nu lees ik hele andere cijfers. Ook vacatures waarbij ik wel uitgenodigd word, tikken nu tussen de 30 en 40 reacties aan. Dat zijn hele andere cijfers. Die cijfers maken dat de kans groter wordt dat je wel opvalt, dat je er tussenuit gehaald wordt. En dat vind ik motiverend. Misschien komt het wel door dit soort cijfers over afnemende werkloosheid. Ik vind het goed nieuws!
(teruglezend vind ik mezelf wel echt te optimistisch voor woorden haha! Maar hee, zo zit ik in elkaar)

What’s next?

Inmiddels heb ik alweer andere dingen meegemaakt waar ik nog even niks over ga vertellen. Die update volgt snel!
Wat ik wél kan vertellen is dat ik sinds de oproep ook weer heerlijk in gesprek ben met verschillende mensen in mijn netwerk, online en offline. Dat inspireert. Zo heb ik vanochtend het cv van een andere werkzoekende bekeken en feedback gegeven. Nu ben ik geen expert, maar mocht hij er iets aan hebben, is dat mooi meegenomen toch? Zelf vraag ik ook van verschillende mensen feedback op de motivaties en cv’s die ik opstel voor sollicitaties en daar wordt het alleen maar beter van.
Los van het aantal reacties op een vacature, zie ik ook steeds meer vacatures. En dat biedt mogelijkheden! Ik ga eens afsluiten, dan kan ik eens snuffelen wat voor leuks er zoal tussen zit.

2 gedachten over “Een update van de Uitdaging: WerkZoekMaand”

  1. En zo is het, altijd positief blijven! Ik ben wel benieuwd welke andere dingen je hebt meegemaakt, waar je nog niks over wilt vertellen… ik ben té nieuwsgierig! 😀

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven