Geen internet: een derde zit erop!

Hoi daar! Vermoedelijk wordt het deze maand eens per week een update op de blog. Het is weer zondag (en prachtig weer) en voor de mensen die zich afvragen hoe het mij vergaat zonder internet: een update.Het extra voordeel van een baan

De uitdaging van een maand zonder internet kon niet bestaan zonder een baan. Voor het zoeken naar werk heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van internet. Vacaturesites, sociale media, maar ook contacten met mijn netwerk en het versturen van sollicitaties: internet was praktisch onmisbaar. Vroeger stonden vacatures in kranten en kon je ze bij UWV ophalen, maar nu vindt het werk zoeken zoveel meer online plaats. Geen goed moment om offline te gaan.
En nu! Vier dagen per week ben ik druk bezig met mijn baan. Dat betekent dat ik ook weinig in de verleiding kom om internet te gebruiken (buiten werkgerelateerde zaken om). In de trein lees ik mijn liefste Harry Potterboeken en eenmaal thuis ben ik na het koken en eten nog even bezig met een puzzel, film of de Volkskrant die ik deze 4 weken dagelijks in de bus krijg en is het al gauw weer tijd om naar bed te gaan.

De extra uitdaging van een baan

Afgelopen vrijdag ging ik voor het eerst thuiswerken. Vooraf was ik wat bezorgd. Zou ik dan niet sneller geneigd zijn om ‘even’ online te gaan om te kijken wat er voor nieuws is of toch stiekem kijken wat er op Twitter gezegd wordt? In de ochtend merkte ik inderdaad dat ik wat meer moeite moest doen om niet weg te surfen. Maar al gauw zette ik de knop om en ben ik lekker aan het werk gegaan. Op kantoor aan het werk zijn, is makkelijker. Maar nu ik weet dat thuis werken ook geen probleem is: hoezee!

Hoe het verder gaat

Eveneens op de vrijdag had ik in mijn agenda een afspraak staan voor een borrel met een grotere groep mensen. De communicatie ging hier wat moeilijker: we maken afspraken in een WhatsAppgroep, maar daar kan ik natuurlijk niet in kijken. Dankzij de hulp van één van hen en sms’jes over en weer, kon ik op de hoogte blijven van de afspraken en zelf input leveren. Niet het meest praktische, maar voor nu een goede oplossing.
Afgezien van het maken van afspraken op een wat omslachtige manier, gaat alles z’n gangetje. Elke dag open ik een envelop uit het Support Pakket en mag ik nog steeds af en toe een pakketje openen. Ook denken vriendinnen heel leuk mee: ik heb dvd’s en boeken te leen en uit het Support pakket kwam nog een pakket met 3 nieuwe puzzels. Op een bepaalde manier heb ik geeneens tijd om internet gebruiken.
Ik vermaak mij voorlopig wel!

Deze week verstuurde ik ook wat meer post. Verjaardagskaarten, maar ook brieven. Niets is zo lekker als ’s avonds tijd uittrekken om woorden op papier te zetten en een pakketje van meerdere kantjes in een envelop te doen en op te sturen.

Tussenstand

Deze week heb ik wat minder gedaan voor mijn gevoel. Maar toch een kleine update van de internetloze activiteiten de afgelopen week. Wat je ermee moet, weet ik ook niet. Dit staat schijnbaar gelijk aan twee weken wél toegang hebben tot het internet.
Boeken: 4
Films: 5
Legpuzzels: 1 van 1000 stukjes, op 1/3 van de volgende
Brieven: 3 en 3 kaarten
Ik zie al iets in de dagelijkse puzzelstukjes
Scroll naar boven