Halfway there!

Wie had dat gedacht? 20 maart en nog steeds ben ik offline. En ik geniet nog steeds. Het begint echter ook een beetje gewoonte te worden, waardoor ik toch wat momentjes meegemaakt heb waarin ik toch graag eens een zoektocht op het wereldwijde web zou willen beginnen bij Google. Maar nee. Volhouden!

De stapel links is nu hoger dan de stapel rechts.

Willen zien wat je niet kan zien

Even werd het moeilijk nadat ik mijn blog had geplaatst vorige week. Aan de achterkant van mijn blog zag ik namelijk dat Elja Daae naar mij verwezen had vanaf haar blog. MAAR IK KAN NIET ZIEN WAT ZE ZEGT. En ja, dan wordt het een uitdaging om niet naar haar blog te surfen. Nieuwsgierigheid zit in mij. De eerste helft van de maand was dat geen probleem. Inmiddels komt ie soms een beetje omhoog ploppen. Dan wil ik toch meer weten over dingen die ik in de krant lees of vraag ik mij iets af bij het (voor de zoveelste keer) lezen van Harry Potter. Google is echter een no-go. Het zien van Elja’s online activiteit veroorzaakte ook nog een moment waarop ik Snapchat miste, waar ik veel contact met haar had. De mensen die ik buiten het internet om niet had leren kennen of zou zien, zijn op een bepaalde manier toch verder weg.

Treintrucjes

De ‘lifehacks’ die je met internet hebt, kun je gelukkig wel vervangen door offline hacks. Zo weet ik inmiddels precies hoe ik vóór ik het station binnenloop of er problemen op het spoor zijn, of ik een overstap op een andere trein wel of niet ga halen, maar vooral dat er geen man (vrouw) overboord is als de treinen niet doen wat ze kunnen doen. Het enige wat ik nodig heb, is een goed boek voor onderweg en ik vermaak mij opperbest. En dat terwijl ik voorheen bij elke treinreis op de NS Reisplanner app keek. Voor, tijdens en in sporadische gevallen ook nog na de reis. Overigens is het wel een hoop werk om aan de hand van een Spoorboekje een reis met overstap uit te stippelen. Dat soort gemakken mis ik dan wel een beetje.

Leuke momenten deze week

De postbode bracht mij dinsdag leuke post van een lieve oud-collega (thanks Moniek!) en elke dag open ik nog steeds een envelop van het Support pakket. Inmiddels heb ik ook een berg leuke cadeautjes mogen openen: van een gezichtsmasker tot een DVD tot een set nieuwe puzzels tot een lekker drankje tot een nerdy boekje over mijn sterrenbeeld. De mysterieuze puzzelstukjes lijken steeds meer op de afbeelding van een specifiek internetloos stuk speelgoed (is het speelgoed? Het lijkt mij een probleem dat je niet zomaar loslaat).

Ook leuk is dat het internetloze bestaan een mooi gespreksonderwerp is. Ik hoor van veel mensen dat ze het internet helemaal niet zo geweldig vinden als dat het lijkt en ik zie hun punt ook wel. Of het online komt, weet ik niet, maar ik ben wel bezig met het op papier zetten van een (nieuwe) mening over internet en alles wat daarbij komt kijken.
Geen internet betekent ook dat ik wat penvriendschappen heb. Het is echt heel leuk om post te ontvangen van een vriendin die de moeite heeft genomen een handgeschreven brief te sturen. En het is ook heel leuk om zelf wat terug te schrijven!

Voorbereiden op april

Het duurt nog even voor het april is, maar toch. Dit weekend ben ik bezig met het treffen van voorbereidingen voor de volgende maand. Gelukkig werd ik daarin onverwacht gesteund door het Support pakket. Hoe en wat, ontdek je over ongeveer een week. Diverse mensen weten allang wat de uitdaging is, maar toch doe ik hier even alsof het nog superspannend is. Reken er maar op dat er genoeg reden is om weer actief te gaan bloggen.

Tussenstand

Mijn allergrootste ‘afleiding’ van internet is mijn baan. Dan bedenk ik mij dat het ‘slechts’ 32 uur van mijn week is, maar tel daarbij 12 reisuren (=leestijd) per week bij op en het gegeven dat ik dankzij mijn ritme lekker op tijd naar bed ga en vroeg opsta. Het geeft mij in elk geval minder tijd om ‘even’ mijn laptop erbij te pakken. Tot dit weekend had ik daar deze maand helemaal geen zin in. Vrijdagavond miste ik echter mijn muziek, waardoor ik de laptop toch opensloeg.
Naast het werk vermaak ik mij nog steeds met boeken, films, puzzels, sporten en afspreken met toffe mensen. Ik heb in april eigenlijk helemaal geen tijd om terug te keren op het internet, zoveel ligt er nog klaar en is er nog te doen….
Boeken: 6
Films: 8
Legpuzzels: 2 van 1000 stukjes, bezig met de volgende van 1500 stukjes
Brieven: 4 en 4 kaarten
Moestuintjes: 5
Scroll naar boven