In december vrij = ultieme knusheid (#2)

Het is tijd voor de terugblik op december voor de reeks ‘Wat 2 maanden vrij mij heeft gebracht’.

Zoals je in de vorige blog kon lezen, genoot ik de eerste dagen nog van uitslapen, maar volgde er snel een ritme. Dagelijks om half 8 ging de wekker en groette ik de dag. Het helpt ook om een huisdier te hebben dat graag haar eten geserveerd laat worden. Ik dacht haar eens slim af te zijn en de automatisch draaiende voederbak in te stellen op half 8, maar toen stond ze 3 minuten later alsnog bij mijn bed.

Schrijven, kreng!

Met het boek ‘Schrijven, kreng!’ van Lisette Jonkman ging ik mijn schrijfavontuur aan. Vanaf het moment dat ik leerde schrijven ontstond er een droom/wens om later schrijfster te worden. Ik lees graag en ik schrijf ook graag. Alleen schrijf ik dan geen verhalen. Eens kijken of dit boek mij kon motiveren om hier verandering in te brengen.

Boek Schrijven Kreng van Lisette Jonkman

Mocht je schrijfambities hebben, kan ik het zeker aanraden om ‘Schrijven, kreng’ te kopen. Lisette neemt je mee in haar schrijfervaringen en stopt leuke opdrachten in haar boek. Het leukste vond ik het invullen van een ellenlange vragenlijst over de hoofdpersonages. Die komen helemaal tot leven als je weet hoe hun ouders heten, wat hun lievelingseten is, stopwoordjes, waar ze een hekel aan hebben en wat al niet meer. Zo leuk! Ik waande mij even weer op Cu2, waar mijn vriendinnen en ik vroeger een profiel hadden en met behulp van HTML-codes coole pagina’s maakten met lange vragenlijsten.

Tegen de kerstperiode had ik het boek van Lisette doorgewerkt en was er genoeg input voor een echt verhaal. Eerst tijd voor kerst en oud en nieuw en dan zou ik in januari wel ontdekken of ik zin had om daar ook echt mee aan de slag te gaan. Hoe dat ging lees je in de volgende blog… 😉

Game time!

Vermoedelijk was het de jaarwisseling 2000/2001 waarop mijn broer mij introduceerde aan een heel vet computerspel. In Tony Hawk Pro Skater 2 speel je een skateboarder en daarmee doe je trucjes op verschillende locaties. Je begint in een vliegtuighangar, maar kan ook doelen behalen in de straten van New York of in een stiergevechtring. In september 2020 werd een remake aangekondigd van zowel versie 2 als versie 1. Dat spel wilde ik natuurlijk wel graag hebben.

Tony Hawk Pro Skater 1+2 startscherm

Inmiddels ben ik een zelfgebouwde desktop pc rijker (ja, ik kan dat) en speelde ik in december elke dag wel een potje Tony Hawk. De ‘runs’ die je doet om die doelen te behalen duren 2 minuten, waardoor je niet zo hard door de tijd heen vliegt als je denkt. Ik ben een kneus in deze game, maar ik heb wel enorm zitten genieten. De remake is zo vet en eigenlijk zijn de trucs die je uitvoert niet realistisch, maar hoe vetter hoe leuker, toch? Op mijn verlanglijstje staat nog een game controller waarmee ik de moeilijkere opdrachten wat makkelijker kan doen. Misschien dat ik op een dag de game uitspeel. En dat ze de dag daarna een remake van Diablo 2 aankondigen, want dat is echt mijn favoriete computerspel van vroeger.

Tony Hawk Pro Skater Hangar

Sint- en Kerstplezier

Als er iets een enorme winst is van een vrije agenda in december, dan is het wel de ruimte die je hebt om te genieten van de feestdagen. Ik hou het meest van Kerstmis, maar maak ook iets te graag Sinterklaasgedichten. Doordat de agenda leeg was, kon ik in alle rust cadeaus bestellen voor beide feestperiodes. Suf, maar ideaal! Zo was ik ruim voor de run op webshops al in het bezit van cadeaus. Ik heb ook een vage voorliefde voor mensen waar ik dol op ben, verrassen met cadeaus. Win-win zeg ik je. Sowieso was het ontzettend fijn om (op afstand) tijd door te brengen met mijn familie. Hopelijk in 2021 wel weer ‘gewoon’ met zijn allen aan tafel of bij de kerstboom.

Cursus Unlimited Me

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik nooit ‘klaar’ ben. Huppakee, nieuwe dingen doen, ervaren, ontdekken. Eind 2019 deed ik de cursus ‘Unlimited Me’ van C Academy. Charlotte van ’t Wout is echt een geniale, eigenzinnige ondernemer die ik al een tijdje volg op Instagram. Ik heb meerder van haar cursussen gedaan en Unlimited Me kwam rond de afgelopen jaarwisseling met een speciale seminar(twee)week.

Cursusomgeving UnlimitedMe

Charlotte helpt je in de videocursus Unlimited Me met het zien van wat je (beperkende) overtuigingen zijn en laat je goed nadenken over doelen die je wil behalen. Daar blijft het gelukkig niet bij, want je krijgt hele goede handvatten voor het gaan behalen van die doelen. Steeds vaker merk ik ook dat als je iets uitspreekt of manifesteert en daar aan vasthoudt, je het ook kan realiseren. ‘Positive minds create positive lives’ zeg maar. Wat het resultaat van deze ronde met deze cursus is, dat lees je eveneens in de volgende blog.

Cliffhangers all over the place! See you soon.

Mijn disclaimer in de herhaling. Ik realiseer mij namelijk heel goed dat het een enorm voorrecht is om in deze vreemde tijden ‘zomaar’ een langere periode vrij te kunnen nemen van het werk, zonder dat het enige gevolgen heeft of een ongewilde oorzaak. Met deze blogreeks wil ik een inkijkje nemen in nieuwe ervaringen en inzichten die 2 maanden vrij mij heeft gebracht. Niks meer, niks minder.

Scroll naar boven