Mijn allergrootste prestatie ooit

Dit is mijn allergrootste prestatie ooit:

Een leven van dagelijks bewegen en gezond eten. Al 9 jaar lang.

Terug naar maart 2014

Ik heb een prima leven: direct na mijn studie een leuke baan gevonden, huur een prima stek in Amsterdam en heb een leuke groep vriendinnen om mij heen. 

Maar de buitenkant is niet hetzelfde als de binnenkant. 

  • Ik zit niet lekker in mijn vel
  • Mijn spiegelbeeld bevalt me niet
  • Ik wil mij vrijer voelen
  • Ik hoor anderen praten over sporten en denk: dat wil ik ook.

Op dat moment was sporten in mijn leven een fietstocht van A naar B. Meer deed ik niet. Daar kwam ik mee weg en toch voelde het niet goed. Ik had altijd plezier gehad in sporten en ja, ik was zo iemand die gym wél leuk vond op de middelbare school (zolang we een balsport deden en geen atletiek). 

Het startschot voor die grootste prestatie

Ik ging googelen naar een plek in Amsterdam waar ze step aerobics lessen aanboden. Dat had ik 5 jaar eerder heel leuk gevonden. Zo liep ik op een dag een sportschool binnen. Mijn ambities bleken een VIP-abonnement waard en ik kreeg geweldige hulp. Het startschot voor meer beweging en gezonder eten. Het startschot voor meer balans dan ik de 4 tot 5 jaar ervoor had.

  • Mijn stok achter de deur was eerst een van de trainers van de sportschool. 
  • Later was het een coach via Personal Body Plan
  • En toen werd ik zelf mijn stok achter de deur.

De trainer en coach hebben allebei kleine duwtjes gegeven in de richting waar ik nu nog steeds zit. Ze leerden mij onbewust dat ik zelf iets te kiezen heb

Mijn balans, mijn geluk en mijn energie kan ik zelf beïnvloeden. Ik kan elke dag zelf kiezen voor wel of niet bewegen en wel of niet gezond(er) eten. 

Wat zij voor mij hebben gedaan is zó waardevol geweest. Ik weet hoe ongelooflijk belangrijk het is om iemand te hebben die je steunt. Die jouw vorderingen ziet en benoemt. Die jou vooruit duwt in de richting van waar je komen wil.

Is dit jouw startschot?

Zo’n stok achter de deur en persoonlijke cheerleader ben ik ook heel graag voor een ander. Voor jou. Ik ken het gevoel, ik weet wat je te doen staat en ik ben er voor jou ♥️💪 Ben jij klaar voor jouw grootste prestatie?

Wil jij ook vaker sporten, iets kleins veranderen in je eetpatroon of elke dag wandelen, maar lukt dat nog niet? Laat mij je dan helpen als Persoonlijk Supporter! Een maand lang steun ik jou 1-op-1 om die verandering voor elkaar te krijgen. Neem contact met mij op voor meer informatie. 

Stiekem nog wat meer lezen over mijn reis? Lees daarvoor de blog Het verhaal van een ijdele trut.

Scroll naar boven