Rennen met de sterren #1

door Marlies
Marlies rent over een fietspad

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Toch? Persoonlijk maakt het mij niet zoveel uit dat het toevallig weer eens 1 januari is en we het laatste cijfer van het jaartal aan mogen passen. Wat ik het liefste zie gebeuren, is dat als je iets wil veranderen of doen in je leven, je dat ook direct dóet. Ongeacht welke dag van het jaar het is of welk tijdstip op de dag. Op precies dát moment, dat moment waarop je denkt ‘dit wil ik!’, dat is jouw moment. De uiting van jouw wens, ambitie, doel, hoe je het ook wil noemen. Zo rol ik graag!

Even weer lekker rennen

Halverwege december had ik weer eens zin om te gaan rennen. Ik noem het ‘rennen’, omdat ‘hardlopen’ direct zo officieel klinkt en ik vooral lekker wilde rennen. Dus nu ren ik! Aangezien de winter koud en/of nat kan zijn, heb ik zelfs een hardloopjack gekocht om mij in elk geval wat droger te houden als het regent. Want dat deed het al eens en ik zit als slechthorende altijd een beetje nerveus te doen als het regent. Gehoorapparaten mogen niet nat worden en gezien het prijskaartje van deze hulpmiddelen is het heel fijn als ze droog blijven. Soms werkt dat heel beperkend: ik heb het niet zo op boottochtjes of ergens zwemmen. In mijn hoofd zijn die gehoorapparaten dan altijd nadrukkelijk aanwezig en riskant.

Anyway: rennen. Het ging eigenlijk snel wel lekker. Dat is best gevaarlijk, want vervolgens wil ik verder rennen. Of sneller. Of het liefst allebei. It’s all good. Het fijnste aan hardlopen is als je vooruitgang ziet. Dat de run geregistreerd is via een app of sporthorloge en je terug ziet waar je lekker doorrende of waar de tegenwind iets te hard waaide. Inmiddels heb ik er weer een hardloopschema bij gepakt om op te bouwen naar 5 kilometer én een uitdaging eraan gekoppeld.

Op zoek naar uitdaging

Via een advertentie op Instagram (zo slecht, ik weet het) kwam ik tot de ontdekking dat er veel initiatieven zijn ontstaan om ‘digitaal’ medailles te scoren met bijvoorbeeld hardlopen. Als eenmalige/alternatieve evenementen zag ik ze al een paar keer (sterker nog: ik liep zelf de Alternatieve Vierdaagse), maar deze initiatieven bieden telkens opnieuw weer kansen om nieuwe doelen te bereiken. Voor een hardloper niets zo fijn als een vleugje extra motivatie en daar spelen deze organisaties heel handig op in. Zo kun je schijnbaar ook hele trails van over de hele wereld in je eigen omgeving wandelen, hardlopen of zelfs fietsen.

12 maanden, 12 sterrenbeelden

Er ging een wereld voor mij open en zo stuitte ik op Virtual Goals. Zij bieden zelfs iets aan waar het hart van een amateur-astrologe (in dit geval: ik) sneller gaat kloppen. Een heuse ‘Zodiak Challenge’ waarmee je elke maand van het jaar een medaille kan scoren van het sterrenbeeld waar de Zon in die maand naar toe schuift.* Elke maand geldt ook een andere uitdaging:

 • Januari (Waterman): 5 kilometer
 • Februari (Vissen): 5 én 10 kilometer
 • Maart (Ram): 10 Engelse mijl (ongeveer 16 kilometer)
 • April (Stier): Trailrun
 • Mei (Tweelingen): 5 kilometer én 10 EM
 • Juni (Kreeft): snelle 5 kilometer
 • Juli (Leeuw): 10 kilometer
 • Augustus (Maagd): Nightrun
 • September (Weegschaal): Snelle 10 kilometer
 • Oktober (Schorpioen): Autumn run
 • November (Boogschutter): Sunrise run
 • December (Steenbok): Fun run
12 medailles in de vorm van pizzapunten die samen 1 rondje maken.

Jazeker, daar hebben jullie gelijk een lijstje van afstanden die ik dit jaar hoop te rennen. Ik heb mij in elk geval aangemeld voor januari en hoop door het jaar heen elk van deze uitdagingen af te tikken. De troost is dat het niet zodanig officieel is met een tijdslimiet. Als ik die 16 kilometer half wandelend afleg omdat ik mezelf overschat heb, is er nog geen nood aan de man. Uiteindelijk is het een manier om gemotiveerd te blijven en lekker in beweging te zijn.

Volg mij terwijl ik ren met de sterren

Hiermee hebben jullie direct iets in beeld wat een terugkerend thema gaat worden op de blog: rennen met de sterren. Updates van trainingssessies zijn misschien niet heel interessant, maar ik neem jullie zeker mee in mijn weg naar de bovenstaande doelen. Naar verwachting doe ik de runs het liefst als de Zon al echt in het sterrenbeeld staat (doorgaans rond de 21e van de maand). Dit wordt dus vervolgd!

* voor astrologen die dit lezen: ik weet het, het doet mij ook een beetje pijn dat het astrologische jaar op een heel ander moment begint dan in januari. Maar interesse voor astrologie is altijd heel fijn.

Lees ook

Laat een reactie achter

* Door het plaatsen van een reactie ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van jouw gegevens door deze website.

Copyright © 2022 – Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaringen te verbeteren. Klik op 'Lees meer' voor informatie over privacy en cookies. Accepteren Lees meer