Rennen met de sterren #10: een snelle 10 kilometer

door Marlies
Rennen met de sterren Weegschaal

Jaa, daar zijn we weer! Alweer de 9e maand voor de Zodiac Challenge van virtualgoals.nl. Het begon ooit met de uitleg in januari en nu zijn we bij de snelle 10 kilometer aangekomen. Hoe ik deze uitdaging van september heb ervaren, lees je in deze blog.

De start van de herfst ontmoet de Weegschaal

Met mijn Zon in Weegschaal kun je je voorstellen dat ik september en oktober hele fijne maanden vind én de start van de herfst ook. Een Weegschaal staat bekend om de balans en rechtvaardigheid. Evenwichtig en gericht op de mooie dingen in het leven. Binnenkort komt er een blogpost online over hoe mooi ik herfst vind en dat is niet zonder reden.

Ben ik deze maand van de snelle?

Voor september stond een snelle 10 kilometer op het programma. In juni legde ik een snelle 5 kilometer af. Daar deed ik bijna 49 minuten over met een tempo van 9:47 minuten per kilometer. Ik verwachtte voor deze maand niet zo’n tempo vast te houden, maar onder de 10 minuten per kilometer wilde ik zeker blijven.

Lekker aan de wandel in Arnhem

10 kilometer wandelen in Arnhem moet best lukken. Ook als je er een snelle afstand van wil maken. Met twee aaneengesloten natuurgebieden (althans: Meinerswijk en de uiterwaarden) was er in elk geval een geschikte route zonder veel verkeer en wachten met oversteken. Met snelle stappen ging ik op pad. De zon scheen, het was een graad of 19 en het was een heerlijke wandeldag. Als je dan ook nog eens door de natuur mag wandelen, is dat een extra cadeautje! Door mijn hoge tempo kon ik er iets minder van genieten dan ik anders had gedaan.

Wandelpad in het groen

Een zeer snelle 10 kilometer

Met behulp van mijn Garmin sporthorloge kan ik bijhouden hoe hard ik ga. Elke kilometer krijg ik in beeld hoe snel ik liep. De 1e kilometer zat ik onder de 10 minuten per kilometer en sindsdien ging ik alleen maar sneller. Ik dacht in het begin: als ik nu hard ga, dan hoef ik straks niet dit tempo vol te houden. Goed, dat werd alleen maar sneller. Het was lekker wandelen buiten en ik dacht: misschien kan ik wel binnen de tijd blijven die ik met de 5 kilometer liep maal 2.

Als ik mij ergens toe zet, dan doe ik dat in de meeste gevallen ook. Dat was een ontzettend snelle 10 kilometer bij de finish: een gemiddelde van 9:30 minuut per kilometer! Daarmee was ik binnen 1 uur en 36 minuten door de uitdaging van deze maand heen. Heerlijk!

Eindresultaat van de snelle 10 kilometer

Op naar de herfstwandeling

In oktober staat een hele leuke uitdaging klaar. Voor de Schorpioenmedaille mag je namelijk een ‘Autumn run’ doen. Wat mij betreft betekent dat wel weer wandelen, maar zéker in een bosrijke omgeving. Er is weinig mooiers dan wandelen tussen de herfstkleuren en -geuren. Daar ga je over een maand ongetwijfeld meer over lezen.

Lees ook

Laat een reactie achter

* Door het plaatsen van een reactie ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van jouw gegevens door deze website.

Copyright © 2022 – Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaringen te verbeteren. Klik op 'Lees meer' voor informatie over privacy en cookies. Accepteren Lees meer