Rennen met de sterren #11: herfstwandeling

door Marlies
Rennen met de Sterren: autumn run schorpioen

Soms vraag ik me af waarom ik aan uitdagingen begin. Zo ook deze ‘Rennen met de sterren’ en dan elke maand een andere sportieve uitdaging. Het is dat oktober de herfstwandeling op het menu heeft staan. Daar doe ik het graag voor! Zo ging ik wandelend de deur uit richting park Sonsbeek in Arnhem voor een fijne herfstwandeling.

Voor de uitdaging van Virtualgoals stond een ‘Autumn run’ op de planning. Nu ren ik op het moment niet, maar dat neemt niet weg dat er wel gewandeld kan worden. Een herfstwandeling dus! Daar hou ik wel van, herfst. Lees daarvoor gerust ook de blog over wat herfst ons elk jaar leert.

De maand van Schorpioen

Na het luchtige van de relatie-ingestelde Weegschaal schuift de Zon door naar Schorpioen. In de dierenriem is dit teken een plek waar schaduwkanten zichtbaar mogen worden. Het blije van het leven mag ook een donker randje hebben. Dat past ook wel bij het eerder donker worden en later licht worden van de dag.

Een herfstwandeling door het park

Op een droge zaterdag vertrok ik vanuit huis richting park Sonsbeek. Dit prachtige park grenst aan het centrum van Arnhem en je kan er heerlijk wandelen. Mijn verwachting was dat ik een heel herfstig tafereel aan zou treffen vol oranje, gele en rode bladeren aan de bomen en op de grond. Blijkbaar is dat half oktober nog niet helemaal het geval daar, waardoor de omgeving toch overwegend groen bleek te zijn! Doet niets af aan een herfstwandeling dankzij de blaadjes die wel af gevallen waren. De bomen in Sonsbeekpark laten overduidelijk hun bladeren wat later los. Genoeg tijd om nog een herfstwandeling te maken.

Wandelpad in Sonsbeekpark

Met de benenwagen door het park struinen was in elk geval genieten. Het was niet heel druk en de paadjes blijven leuk. Mijn wandeltempo was dit keer rustig. Ook wel eens fijn na het hoge tempo van vorige maand.

Van herfstwandeling naar zonsopkomst

Na zo’n 7 kilometer wandelen was ik weer thuis! Het zat er weer op voor deze maand. November en december staan nog voor de deur en ik heb er alle vertrouwen in het kalenderjaar en de Zodiac Challenge te voltooien. In december mag je zelf invulling geven aan de uitdaging (‘Fun Run’), maar eerst mag er in november sportief gedaan worden bij zonsopkomst. Leuk! Zie ik je over een maand weer hier?

(en nog even een extra kiekje van Sonsbeekpark. Is mooi!)

Een houten trap in Sonsbeekpark

Lees ook

Laat een reactie achter

* Door het plaatsen van een reactie ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van jouw gegevens door deze website.

Copyright © 2022 – Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaringen te verbeteren. Klik op 'Lees meer' voor informatie over privacy en cookies. Accepteren Lees meer