Rennen met de sterren #12: wandelen tijdens zonsopkomst

door Marlies
Boogschutter

Yes, de uitdaging van maand 11 zit erop! Voor de Zodiac Challenge van Virtualgoals heb ik een wandeling gemaakt tijdens zonsopkomst. Wat best een uitdaging bleek aangezien de zon eigenlijk niet (zichtbaar) scheen deze maand. De uitdaging zat gelukkig niet in het vroege opstaan met een zonsopkomst na 8 uur ‘s ochtends…

De tijd van de Boogschutter

Deze maand staat de Zon in het sterrenbeeld Boogschutter. We verlaten het rauwe en gevoelige van de Schorpioen en voelen weer actie. Tenminste, zo ervaar ik dat. De Boogschutter is echt een vuurteken: actief, positief en vol energie. Heerlijk om mee te pakken zo tegen het einde van het jaar, toch?

Wachten op de zonsopkomst

Zoals gezegd was de uitdaging van november om tijdens ‘Sunrise’, zonsopkomst, te wandelen. De eerste weken van november liet ik deze challenge voor wat ie was: ik had genoeg te doen met een ooglaserbehandeling. Erna ook nog steeds, aangezien ik om 8 uur ‘s ochtends mijn ogen voorzie van oogdruppels. Des te beter kwam het mij uit dat de zonsopkomst pas na 8 uur plaatsvond naarmate de maand verder vorderde. Ik hoopte op een dag waarbij de lucht vrij van wolken was en je dan zo’n prachtige ijzige ochtend hebt waarop de zon langzaamaan haar licht laat schijnen op al het moois in de wereld.

De zonsopkomst van 29 november

Zo’n ochtend liet in Arnhem in elk geval op zich wachten. Maandag de 29e dan maar eens? Toen ik opstond, leek het er wel op! Ik besloot hoe dan ook iets na 8 uur de deur uit te gaan en lekker te gaan wandelen. De zonsopkomst vindt natuurlijk altijd gewoon plaats, alleen heb ik die niet nadrukkelijk gezien. De wolken zaten ervoor. Er was wel een prachtig laagje ijs over de natuur komen te liggen, wat zeker genieten was. Dat maakte de paden ook een beetje glad. Gelukkig hou ik wel van een uitdaging. Na ruim 3 kilometer weer lekker het huis in en achter het bureau voor de zoveelste thuiswerkdag inclusief eerste digitale afspraak om 9 uur.

Nog 1 maand te gaan

November zit er dus op en we mogen door naar december! Voor de laatste maand van het jaar staat een ‘Funrun’ op de planning. Kortom: iets leuks. Zolang het maar sportief is (wandelen, rennen of fietsen). Ik ga er iets leuks voor verzinnen! Wel heel tof dat het bijna gelukt is om elke maand een sportieve uitdaging aan te gaan. Nog even en mijn Zodiac is voltooid. Het astrologische jaar eindigt bij Vissen, maar zowel die medaille als Waterman zijn hier binnen. Ik ga voor Steenbok en daarmee de finishlijn!  

Lees ook

Laat een reactie achter

* Door het plaatsen van een reactie ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van jouw gegevens door deze website.

Copyright © 2022 – Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaringen te verbeteren. Klik op 'Lees meer' voor informatie over privacy en cookies. Accepteren Lees meer