Rennen met de sterren #13: fun run in december

door Marlies
Rennen met de sterren header Steenbok

Is het december? Ja! Is het tijd voor de laatste maand van de Zodiac challenge van virtualgoals.nl? Ja! Is een ‘fun run’ zo leuk als je het zelf maakt? Ja! De 12e maand en daarmee de 12e uitdaging van dit jaar zit erop. Ik kleedde de ‘fun run’ spontaan aan door 4 afstanden te lopen in 8 dagen tijd. Let’s walk!

Wat is ‘Rennen met de sterren’ ook alweer?

Hoe het ook alweer zit: in al mijn fanatisme besloot ik in januari om de Zodiac Challenge te voltooien. Elke maand staat in het teken van een ander sterrenbeeld én een andere sportieve uitdaging. Wat begon als een ambitie om alle challenges hardlopend te voltooien, werd door een blessure een combinatie van wandelen, hardlopen en fietsen. De ene maand was de uitdaging een afstand (variërend van 5 tot en met 16,1 kilometer) en de andere maand een bepaald type (met zonsopkomst of zo snel als je kan). Je kan elke maand teruglezen.

De steenbok gaat voor de ‘fun run’

Steenbok associeer ik nog het meest met volhouden. Dat komt goed uit in de 12e maand van het jaar. Al moet het niet te moeilijk worden. Daar past natuurlijk een ‘fun run’ bij. Op allerlei manieren in te vullen. Ik was al op pad geweest voordat ik bedacht om telkens een kilometer verder te gaan wandelen. 5 kilometer, 6 kilometer, 7 kilometer én 8 kilometer in 8 dagen tijd. Dat is zeker leuk!

5 kilometer en 6 kilometer wandelen

Van 5 kilometer rennen naar een fun run

De eerste uitdaging was 5 kilometer rennen. Daardoor wist ik wel zeker dat er iets met de 5 kilometer bij de fun run terug zou moeten komen. Elke paar dagen ging ik aan de wandel in de omgeving waar ik de meeste uitdagingen voltooid heb. De uiterwaarden van Arnhem bieden namelijk genoeg ruimte aan de sportieve mens die graag in een natuurrijke omgeving beweegt. Heerlijk!

7 en 8 kilometer wandelen

Het zit erop!

En met deze fun run achter de rug zit het erop. 12 uitdagingen in 12 maanden tijd. 12 medailles (al moeten de laatste 2 nog bezorgd worden) en 12 keer een excuus om naar buiten te gaan. Voor zover ik die nodig had. Het was superleuk om te doen en mocht je in 2022 ook graag elke maand jezelf in beweging krijgen, raad ik je zeker aan om op de website van virtualgoals te kijken voor jouw passende uitdaging.

Lees ook

Laat een reactie achter

* Door het plaatsen van een reactie ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van jouw gegevens door deze website.

Copyright © 2022 – Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaringen te verbeteren. Klik op 'Lees meer' voor informatie over privacy en cookies. Accepteren Lees meer