Rennen met de sterren #8: racend op de fiets in juli

door Marlies
Rennen met de sterren Leeuw

Jaja, ik ga er nog steeds voor: elke maand een sportieve uitdaging met de Zodiac Challenge van Virtualgoals.nl. In juli was de uitdaging om 10 kilometer af te leggen. Heel eerlijk? Ik was het een beetje vergeten én ik had geen zin. En toch heb ik het gedaan! Op de fiets weer eens. In deze blog lees je meer.

De gevoeligheid van Kreeft

Het grootste deel van juli staat de zon in het sterrenbeeld Kreeft. Dit teken staat voor gevoeligheid en zo voelde het voor mij de hele tijd. De zon is inmiddels doorgeschoven naar Leeuw en dat voelt al ietsje beter. Niet dat ik er telkens op terug wil komen, maar het overlijden van Missy en de periode ervoor hebben er wel ingehakt. Niets was nog nuttig en het zou verder allemaal wel.

Op de fiets een race tegen de klok

Zoals gezegd: ik was de challenge eigenlijk vergeten. Mijn vakantie was begonnen, ik was lekker weg van huis en hoefde mij niet te bekommeren om wat dan ook. Via Instagram spotte ik wat foto’s van Virtualgoals.nl, inclusief wat mensen die de Zodiac challenge van juli deden. Oeps! Daar had ik ook iets in te doen, toch?

Afgelopen maandag ben ik er na een autorit van ruim 3 uur ben ik voor gegaan. Volgens buienradar zou het snel weer gaan regenen, maar moest dit precies kunnen. Ik trok mijn hardloopjack aan (tegen een eventueel regenbuitje) en sprong op de fiets. Door het hardlopen dat ik graag deed, kon ik ongeveer inschatten wat een ronde van 10 kilometer was in deze omgeving. En anders fietste ik nog een stukje door of om, dacht ik zo.

Met de waarschuwing van buienradar in mijn achterhoofd, racete ik door het lokale natuurgebied. Heen ging ik lekker hard en een reden daarvoor bleek op de tweede helft van de route. Ik had wind mee gehad en nu wind tegen. Dan nog maar eens extra aanzetten.

Twee keer zo snel op de fiets als rennend

Trots als een pauw was ik in september 2019. Toen had ik tijdens de Bridge to Bridge in Arnhem 5 kilometer afgelegd in 27:58 minuten. Op de fiets racete ik naar de dubbele afstand in 1 minuutje meer. Na 28:58 minuten passeerde ik de 10 kilometer. Een gemiddelde snelheid van 20,7 kilometer per uur voelt niet heel verkeerd. Kortom: ik was zo weer thuis. De voorspelde regen kwam overigens niet. Een lekker zonnetje wel!

Statistieken voor juli

Door naar de volgende?

Toen ik begon met Rennen met de sterren had ik echt zin om elke maand mijn hardloopgrenzen te verleggen. Dat een onderbeen zo finaal roet in het eten ging gooien, had ik natuurlijk niet verwacht. Ik blijf erbij dat bewegen ontzettend goed is, hoe dan ook. Soms twijfel ik of ik door zal gaan. Ik ben wel van het type: waar ik aan begin, maak ik ook af. Alleen zijn de uitdagingen niet heel spannend doordat ze ook op de fiets of lopend te doen zijn en daarvan weet ik dat ik het kan.

Voor augustus staat in elk geval een ‘midnight run’ als uitdaging op de planning. Nu is middernacht niet direct een moment waarop ik op straat wil zijn, dus eens even kijken hoe ik dat aanvlieg. Op de fiets, met de benenwagen of wie weet: een kilometertje rennen. Ik mis dat wel. Over gevoeligheid gesproken.

Lees ook

Laat een reactie achter

* Door het plaatsen van een reactie ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van jouw gegevens door deze website.

Copyright © 2022 – Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaringen te verbeteren. Klik op 'Lees meer' voor informatie over privacy en cookies. Accepteren Lees meer