Rennen met de sterren #9: in het donker sporten

door Marlies
Rennen met de Sterren Maagd

Is het alweer augustus? Waar blijft de tijd! In deze maand mocht ik voor de Zodiac Challenge van Virtualgoals een nachtelijke activiteit doen. Althans: een wandeling, run of fietstocht in het donker. Voor een zwoele zomeravond natuurlijk heel geschikt. Alleen eh… was die er wel? Lees gauw verder!

De maand van de Zon in Maagd

Het sterrenbeeld van deze uitdaging is Maagd. Met Maagd als Ascendant, herken ik de meeste kenmerken wel. Een Maagd houdt van structuur en is vaak netjes. Wil nog wel eens neigen naar perfectionisme en lijkt misschien wat kil, maar is ook gewoon heel lief en zorgzaam. Elk sterrenbeeld heeft een donkere en een lichte kant.

Op pad in het donker…

Helaas liet augustus wat te wensen over voor een zwoele zomeravond. Volgens mij heb ik 1 avond nog lekker op het balkon gezeten, maar verder waait het veel en is het niet heel warm. Ach, we leven in een veilig land en Nederland heeft nu eenmaal geen Mediterraan klimaat (maar wat niet is, kan nog komen).

Nu zeg ik heel stellig ‘veilig land’ en dat is ergens ook zeker zo. Toch voelt het als vrouw alleen niet altijd even veilig om alleen op pad te zijn. Zeker niet als de avond valt en het donker is buiten. Dat maakte ook dat ik niet heel lang onderweg wilde zijn én een beetje een veilige plek zoeken. Door alle maatregelen rondom een welbekend virus, wist ik ook niet zo goed hoe actief het avondleven is. Kortom: ik doe een simpele, verlichte route langs plekken waar vaak wel mensen zijn én ik ga op de fiets.

Fietsen in het donker

Easy does it, toch? Afgelopen donderdag had ik ’s avonds nog een afspraak en vlak na het aflopen daarvan, werd het buiten donker. Rond 21.30 uur ging ik de deur uit en stapte ik op de fiets. Ik realiseerde mij dat ik dit echt niet meer gewend ben. ’s Avonds laat naar buiten en activiteit in de omgeving zien. Los van avondklokken in een eerder stadium, waren er ook geen redenen om ’s avonds laat nog buiten te zijn. Zo gek hoe je dat soort dingen onbewust ontwend.

Skyline van Arnhem in het donker

Het was druk genoeg op straat en in het centrum van Arnhem. Vitesse had net gespeeld (en gewonnen). Daar had ik even geen rekening mee gehouden, maar dat was dikke prima. Ik ging wederom voor een hoog tempo op de fiets (net als bij een eerdere fietstocht) en was binnen no-time weer terug. Mission accomplished!

Van het donker naar 10 snelle kilometers

Zo komt een volledige Zodiac steeds dichterbij. In september staat een snelle 10 kilometer op de planning. Daar mag ik wel even mijn best voor gaan doen denk ik zo. Idealiter met de benenwagen. Stiekem kijk ik ook alvast vooruit naar de uitdaging van oktober: “Autumn run”. Ik heb wel zin om in een herfstig bos rond te lopen. Maar eerst het volgende stapje in september. De maand van de Weegschaal. Met mijn Zon in Weegschaal natuurlijk mijn favoriet!

Lees ook

Laat een reactie achter

* Door het plaatsen van een reactie ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van jouw gegevens door deze website.

Copyright © 2022 – Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaringen te verbeteren. Klik op 'Lees meer' voor informatie over privacy en cookies. Accepteren Lees meer