Rennen met de sterren: trailrun op de Posbank

door Marlies
Rennen met de sterren Stier

Hello, folks! Als je vaker op mijn website komt, weet je misschien dat ik elke maand een sportieve uitdaging voltooi. Althans, dat is de bedoeling. Elk maand heeft een ander thema en een ander resultaat. Gekoppeld aan de sterrenbeelden, scoor ik elke maand een nieuwe medaille in de Zodiac Challenge van Virtualgoals.nl. Deze keer: een trailrun voor het sterrenbeeld Stier.

Het sterrenbeeld Stier

Elke maand schuift de Zon door naar een ander teken van de dierenriem. Nu staat de Zon in Stier. Het is het eerste aardeteken van de zodiac en dat geeft al een beetje weg waar een Stier voor staat. Ik krijg in elk geval altijd enorme natuurvibes. Bij een Stier draait het ook om zekerheid en stabiliteit. Daardoor kunnen ze huiselijk zijn of juist heel beschermend. Het is namelijk wel fijn als je een rustige omgeving hebt en die dan ook kan behouden, toch?

Trailrun of trailwalk

April staat bij de Zodiac Challenge in het teken van de trailrun. Dat betekent dat je over een onverharde route gaat (dus geen klinkers, andere straatstenen of asfalt). Vaak beland je dan middenin de natuur en dat past natuurlijk perfect bij de Stier.

In maart voltooide ik de challenge wandelend en helaas maakte ik die keuze ook voor april. Mijn rechteronderbeen vindt het allemaal ingewikkeld worden als ik ga rennen en stribbelt snel tegen. Terug naar rust en extra goed voor het lichaamsdeel zorgen.

Een trailrun werd het dus niet, maar een trailwalk wel: lekker aan de wandel op de Posbank!

5 kilometer trailrun door de natuur

De Posbank staat bekend om de paarse heide. Die laat zich echter pas later dit jaar ergens zien. Gelukkig is natuur eigenlijk altijd mooi en fijn en in een beginnende lente nog net even iets meer. Vanuit het Bezoekerscentrum kun je verschillende routes wandelen. Dat varieert van een paar kilometer tot maximaal 9 kilometer. Dat laatste ging mij iets te ver en daardoor was de 5 kilometer optie een perfecte keuze.

Bos bij de Posbank

Eerst wandel je nog door een stuk bos en al gauw kom je het glooiende gebied van de Posbank tegen. Zo wandel je ook: heuvels op en af. Bij het uitkijkpunt was het tijd voor een korte pauze om even te genieten van de omgeving, maar ook om kort bij te komen. Dat voelde heel gek: 5 kilometer wandelen stelt namelijk weinig voor wat mij betreft. Zo door een heuvellandschap wandelend, had ik de pauze toch wel even nodig.

Posbank

Echt hoor: het is zo genieten geblazen! Er stond een fris windje, maar de warmte van de zon was voldoende om zelfs de jas uit te trekken. Het is stil, het is groen, het is zó fijn om middenin de natuur te zijn. In de stad wonen is heel tof, maar dat je toch wat meer moeite moet doen om weer omringd te worden door natuur en stilte, is een klein minpuntje.

Nagenieten en vooruitblikken

Een goede trailrun (wandeling) vraagt ook om een goede (foute) maaltijd na afloop. Dit is echt de aanrader van snacks in Arnhem: de Frietoloog! Deze patatbakker (zeg je dat zo?) maakt de lekkerste frietjes van de hele wereld. Oprecht. Dat de Frietoloog ook nog es veganistische snacks verkoopt, maakt het plaatje helemaal af.

Eenmaal thuis heb ik mijn resultaten weer doorgegeven bij Virtualgoals.nl. Ik twijfelde even, maar heb mij toch aangemeld voor de challenge van mei. Ik maak mij geen illusies op hardloopvlak: dat wordt weer wandelen. Voor de Tweelingen medaille wandel of ren je 5 kilometer én 10 Engelse Mijl. Die laatste zal ik zeker lopend afleggen, maar wie weet… Misschien kan ik met een intervalsessie een deel van de kilometer wél rennend doen. Het belangrijkste is dat ik lekker in beweging ben en blijf. Want dat lukt zeker met deze maandelijkse uitdagingen!

Lees ook

Laat een reactie achter

* Door het plaatsen van een reactie ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van jouw gegevens door deze website.

Copyright © 2022 – Alle rechten voorbehouden.

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaringen te verbeteren. Klik op 'Lees meer' voor informatie over privacy en cookies. Accepteren Lees meer