Uitdaging van maart: geen internet

Ja, dat lees je goed! De uitdaging van de maand maart staat in het teken van een internetloos leven. Dat is spannend. Heel spannend. Maar daarom heet het ook een ‘uitdaging’.

Wat houdt de uitdaging in?

In de maand maart ga ik op privégebied geen internet gebruiken. Dat betekent:
  • Geen Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, Twitter, YouTube en alle andere sociale media die er bestaan;
  • Geen e-mail;
  • Geen internet op mijn telefoon. Geen NS Reisplanner of Runkeeper. Noppes.

Wat het ook betekent:

  • Voor mijn werk (de nieuwe baan en mijn bedrijfje) gebruik ik wel internet. Dat betekent dat ik daarvoor wel online kan zijn waar nodig. De uitdaging zit hier natuurlijk in het NIET afdwalen in een internetbrowser en toch iets vaags als ‘www.facebook.com’ intypen en daar inloggen.
  • Waar ik ook voor online ga, is mijn blog. De reden van het bestaan van mijn blog is dat ik schrijf over de uitdaging die ik elke maand aan ga. En dat wil ik blijven doen. Hoe vaak ik ga bloggen, weet ik niet precies. En aangezien ik nergens anders kan vertellen dat er een nieuwe blog online staat, kun je het beste af en toe even komen kijken.

Hoe kom je erbij?

Deze uitdaging kwam al vrij snel op mijn wish list. Sinds jaar en dag (dat klinkt dramatischer dan het is) ben ik bezig met internet en alles wat daarbij hoort. Privé en zakelijk. Ik onderhoud mijn contacten via WhatsApp, mail dagelijks met mensen en ontvang ook veel mails van organisaties die ik interessant vind. Daarnaast gebruik ik natuurlijk diverse sociale media met enige regelmaat en zit het begrip ‘online’ verweven in de functies die ik zakelijk vervul. Dat is bijzonder, aangezien het ‘vroeger’ normaal was dat je dit allemaal niet had. En ook toen draaide de wereld gewoon. We zijn zo afhankelijk geworden van het online zijn en dingen kunnen opzoeken, elkaar kunnen bereiken. Ik wil gewoon een maand zeggen: ‘Nee’. Dus dan doe ik dat.

Maar Marlies, hoe bereik ik jou?

Wil je contact met mij houden? Dat kan natuurlijk gewoon! Vroeger kon dat namelijk ook en daarom kan het nu ook. Bellen, sms’en, in het reactievenster van mijn blog, via mijn brievenbus én voor afspraken ‘in het echt’ ben ik gewoon beschikbaar.

Wat ga je de hele maand doen dan?

Daar heb ik wel wat ideeën over! Ik heb al een proefabonnement op een krant besteld (via internet helaas), een grote (en mooie) legpuzzel gekocht van 1500 stukjes (ook via internet helaas) en ik ben nog op zoek naar leuke boeken om te lezen, maar ik twijfel of ik die ergens ga lenen of echt kopen. Dvd’s kijken, een puzzelboekje scoren, met m’n kleurboek(en) bezig, kaartjes of brieven schrijven: het kan allemaal. En aangezien ik geen websites kan raadplegen, heb ik twee boekjes: het Spoorboekje van 2016 voor de treintijden en een leeg opschrijfboekje waarin ik ga noteren wat ik dolgraag op zou zoeken, maar niet kan. En natuurlijk bloggen! Hopelijk zie ik je hier in maart weer terug.
Scroll naar boven