Update van een leven zonder internet

Een maand zonder internet. Wat kun je ervan zeggen? Dag 6 is aangebroken en er zijn nog genoeg dagen te gaan (25), maar het gaat eigenlijk best lekker. Als ik ’s ochtends wakker word, grijp ik niet direct naar mijn telefoon maar lig ik nog even te mijmeren over wat ik die nacht gedroomd heb of wat ik die dag ga doen. Lekker rustig. En dat geeft de uitdaging mij tot nog toe het meest: rust.

De eerste 6 enveloppen uit het Support Pakket

Een ander begrip van tijd?

Eigenlijk ben je best veel tijd kwijt aan het surfen en wisselen tussen verschillende apps. Of je nou op je telefoon of laptop kijkt, er is zoveel informatie en activiteit. Je Facebook timeline, de startpagina van nu.nl en je mailbox: elk half uur kan er alweer zoveel gebeurd en veranderd zijn dat je gewoon weer terugkomt. Tenminste, zo ervaar ik het. En nu: noppes. Ik weet niet meer of het straks gaat regenen, wat andere mensen online van zichzelf laten zien of wat het allerlaatste nieuws is waarvan ik niet op de hoogte hoef te zijn, maar ergens wel wilde. Het is alsof ik weer tijd heb gevonden om andere activiteiten te doen, net als in mijn werkloze periode. Ik lees, puzzel, schrijf en kijk iets meer om mij heen als ik op het station sta of in de trein zit. Van de week zag ik vanuit de trein de mooiste zonsopkomst in lange tijd en ik wilde het niet op de foto zetten om het met iemand te delen. Dit was gewoon mijn momentje.

Een golf van sms’jes

Terwijl ik die tussenkop typ, wil ik wel es weten of de spelling van “sms’jes” klopt, maar ik kan het niet opzoeken. In ieder geval: ik kreeg in deze eerste week al meerdere sms’jes met de vraag of het goed ging zonder internet. Een opening om een gesprek met mij te voeren of toch een bezorgdheid dat ik als internetliefhebber compleet in een depressie zou kunnen verdwijnen? Either way: supertof dat mensen mij weten te vinden en benieuwd zijn naar hoe het mij vergaat. En ja, je zou kunnen verwachten dat het mij zwaar valt. Maar nee, niet echt. Sommige dingen kan ik niet opzoeken, maar in sommige gevallen biedt iemand wel aan om even te kijken naar het antwoord op een vraag.

Treintijden en molblogs

Wat ik wel een beetje mis na 5 dagen zijn twee dingen: het gemak om tijdens een treinreis die niet vlekkeloos verloopt (wat wel eens voorkomt), te kijken op de NS app. Echt. Dat ding is mijn grootste vriend tijdens reizen. Nu mag het gezegd worden dat ik in de afgelopen week 3 werkdagen op kantoor wist te komen en weer thuis zonder problemen. Helaas ging het gisteren minder goed toen ik voor een bezoek aan een vriendin in Leiden op de heenweg en terugweg tegen spoorproblemen aanreed aanliep. Een trein die om onduidelijke redenen 20 minuten op Utrecht CS stil blijft staan en een trein vanaf Den Haag CS die spontaan uitvalt terwijl omgeroepen wordt dat die trein alleen een andere eindbestemming heeft na Amersfoort. Ik snap nog steeds niet wat er gebeurd is die dag, maar ik weet wel dat ik twee keer op mijn bestemming wist te komen en dat ik door de vertraging Harry Potter 2 heerlijk heb kunnen uitlezen. Ook met dank aan hulptroepen die via sms en telefoon wel toegang hadden tot de juiste informatie. Mijn spoorboekje vertelt helaas niks over actuele spoorproblemen.
En dan de finale van Wie is de mol? gisteravond… Weet je wat ik het leukst vind aan dit seizoen van WIDM? Dat ik op zondag, zo rond het begin van de middag, ga zoeken naar mijn favoriete columnisten over dit programma: 2 journalisten van NRC, de blog van 10e.nl (ook op Volkskrant te vinden) en een kijkje in het molboekje van Cécile. Maar nee. Deze zondag kan dat niet. Of ik het in april alsnog ga opzoeken, weet ik niet, maar nu mis ik het wel even om dat te lezen. Ik moet er namelijk elke keer weer om lachen en er zitten heerlijke one liners in.

Support pakket

Of jullie nieuwsgierig zijn, weet ik niet, maar toch ga ik kort vertellen wat het ‘support pakket‘ in maart tot nog toe geboden heeft. Ik mocht namelijk al 6 enveloppen openen waarin telkens een mysterieus soort puzzelstukje zit (net WIDM zo) en ik heb ook al twee cadeautjes mogen openen (een tijddodend speeltje en een DVD).
Nog steeds weet ik niet wie betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van het pakket of wat er nog gaat komen. Ik heb al even gekeken, op 11 maart mag er weer een cadeautje open. Vind ik wel leuk!
Mysterieuze stukjes

Tussenstand

Het meest van alles maak ik nu tijd voor heel andere dingen. Althans, ik deed deze dingen ook wel, maar in mindere mate. En nu heb ik gewoon tijd voor dit soort toffe bezigheden.
Boeken: 2
Films: 3
Legpuzzels: 1 van 1000 stukjes
Brieven: 1

Puzzel!
Scroll naar boven