Tijd voor jou met een week “Journallen voor jezelf”

Een week lang elke dag contact maken met jezelf, jouw gedachtes en jouw gevoelens. Dat klinkt wel heel intensief hè? Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn! Met de challenge ‘Journallen voor jezelf’ ben je op een laagdrempelige manier elke dag 5 minuutjes in contact met jezelf.

Komt dit je bekend voor?

 • Je rent elke dag maar door, in de hoop dat je bij kan blijven met de tijd.
 • Iedereen lijkt iets van je te willen, van partner en kinderen tot werkgever en collega’s tot familie en vrienden.
 • Je wil alles ontzettend graag goed doen, alleen weet je soms gewoon niet hoe.
 • Van binnen weet je dat je tijd moet maken voor jezelf en dat het je gaat helpen, maar waar moet je die tijd vandaan halen?
 • Als je dan eindelijk tijd hebt voor jezelf, scroll je vaak doelloos op je telefoon omdat je niet goed weet wat je anders zou kunnen doen.

Wat als dit zou gebeuren?

 • Je komt elke dag 5 minuten op adem en besteed aandacht aan jouw gedachtes en gevoelens.
 • In die 5 minuten kun je je even laten leiden in plaats van zelf te moeten nadenken over wat er volgt.
 • Met behulp van een journalvraag schrijf jij 5 minuten lang wat er in je op komt.
 • Na die 5 minuten ben je weer iets dichterbij jezelf gekomen en kun je de rest van de dag er weer tegenaan.

Dat zou fijn zijn, toch?

Kies voor een week lang “Journallen voor jezelf”!

Elke zondag begint de challenge “Journallen voor jezelf.” De makkelijkste manier om tijd te maken voor jezelf en contact te maken met your inner you.

De rest van de wereld wacht maar even 5 minuten.

Wat houdt het “Journallen voor jezelf” in?

 • Een week lang ontvang je elke dag een mailtje met daarin de journalvraag van die dag.
 • Je pakt je schrijfboekje, zet een timer op 5 minuten en geeft antwoord op de journalvraag. 
 • Blijf 5 minuten lang schrijven. Nadenken is niet nodig: alles is goed.
 • Zit de tijd erop? Je mag altijd doorschrijven. Zolang je die 5 minuten maar neemt.
 • In de mails deel ik tips en mijn ervaring met journaling en schrijven. 
 • Als je ergens tegenaan loopt, kun je mij altijd mailen en ik help je graag verder.

That’s it! Een makkelijkere manier om elke dag tijd te maken voor jezelf kan ik niet bedenken. En je doet het helemaal voor jou.

Cadeautje! Ik trakteer je aan het eind van de week op een documentje met maar liefst 30 journalvragen. Zo kun je ook na afloop van de challenge blijven schrijven.

Wat te doen?

 • Koop een kaartje via deze link of de knop hieronder. Zo heb ik direct het mailadres dat ik mag mailen.
 • Meedoen kost 12 euro. Dat is minder dan 2 euro per dag!
 • Elke zondag start een nieuwe ronde van de challenge. Zaterdag vóór 12 uur je kaartje gekocht, is direct zondag starten. Wil je liever op een andere zondag later starten? Geef dat dan aan bij de opmerkingen als je jouw kaartje koopt.

Let op! Je koopt je kaartje via mijn Engelstalige website. No worries: je ontvangt de challenge gewoon in het Nederlands.

Waarom je wil kiezen voor de challenges van Inspiratie van Marlies

Laagdrempelig. Simpel. Fijn. Die 3 woorden staan centraal bij elke challenge die ik organiseer. Ik hou niet van moeilijke dingen om tijd te kunnen maken voor jezelf. Het mag echt wel makkelijk zijn.

Dit is wat deelnemers van ‘Journallen voor jezelf’ zeiden:

“Ik journal al best regelmatig, maar het was echt heel fijn om elke dag even een soort stok achter de deur te hebben. En dat je niet zelf hoeft na te denken waar je over gaat schrijven is ook relaxed. Ging heel erg vanzelf.”

Joyce

“Jaaaaa, dit was zo’n fijne challenge! Ik heb het journallen hierdoor weer helemaal te pakken en dat zorgt voor heel veel me-time momentjes en super mooie inzichten! 😃 Het was ook zo fijn dat ik zelf niet hoefde na te denken waar ik over ging schrijven, want dat had jij al bedacht! 🤩”

Kim

“Ik sluit de challenge met een heel goed gevoel af. Al schreef ik ongeveer om de dag, het is superfijn om dat boekje en de pen te pakken en te mijmeren over de vraag van de dag. Even een momentje voor mezelf en na te denken over een onderwerp dat er toe doet.”

Nathalie

Veel gestelde vragen over “Journallen voor jezelf”

Wat als ik een dag mis of vergeet?
Als je een dag vergeet te schrijven of er echt geen tijd voor weet te maken, dan is dat helemaal niet erg! Pak de draad de volgende dag gewoon weer op. Ook ik ben wel eens te druk om te schrijven. Dan ben ik extra blij als het de dag erna wel lukt.

Maakt het uit op welk moment van de dag ik ga schrijven?
Nee, jij bepaalt zelf wanneer je schrijft. Ik kan voor jou niet beslissen of het fijner is om in de ochtend, middag of avond te schrijven. Kies een moment die bij jou en jouw dag past. Het zijn maar 5 minuten dus maak het niet te moeilijk voor jezelf. Die 5 minuten maak je vast makkelijk op aan doelloos scrollen anders toch? 😉

Hoe laat ontvang ik de mail met de journalvraag?
De mail wordt elke dag rond 6 uur verstuurd. Op die manier heb jij meer mogelijkheden om te kiezen wanneer je gaat schrijven. Je kan dus al ’s ochtends om 6 uur gaan schrijven, maar het kan ook in de middag of ’s avonds.

Hoe kan ik meedoen?
Suuuperleuk dat je mee wil doen! Je doet mee door in de webshop een kaartje te kopen, of via een van de buttons op deze pagina. Je komt dan op de Engelstalige versie van mijn website terecht. Geen zorgen: je bestelt de challenge ‘gewoon’ in het Nederlands.

Wanneer begint de challenge “Journallen voor jezelf”?
Deze challenge is one-of-a-kind: je kan elke zondag beginnen! Zolang jouw aanmelding uiterlijk op zaterdag om 12.00 uur binnen is, kun je vanaf zondag starten. Op zaterdag ontvang je alvast een mailtje ter voorbereiding. Wil je op een andere zondag beginnen? Zet dat dan bij de opmerkingen als je een kaartje koopt. Of stuur een mailtje naar info@inspiratievanmarlies.nl.

Blijf op de hoogte van challenges

Wil je het direct weten als er een nieuwe challenge aankomt? Blijf op de hoogte van nieuwe challenges en meld je aan voor de “Keep me posted”-lijst! Deze maillijst hoort als eerste wat de volgende challenge is én wanneer deze is. Aanmelden doe je hier.

Scroll naar boven