Own your future: zet de volgende stap in jouw leven

In deze blog neem ik jullie mee met de “Own Your Future Challenge” die onlangs plaatsvond. Vooraf had ik dat niet bedacht, maar als ik avond na avond inspirerende dingen hoor, kan ik niet anders dan die delen op een website die “Inspiratie van Marlies” heet, toch? Voldoende inspiratie voor het zetten van een volgende stap in het leven. Own Your Future indeed.

“Own Your Future Challenge” van Tony Robbins en Dean Graziosi

Toevallig zag ik een advertentie langskomen via Instagram (ja, ik viel ervoor). De zogeheten “Own Your Future Challenge” (die ik afkort met OYFC). Mijn trigger was de naam van Tony Robbins, waar ik zo op terug kom. In 5 dagen tijd zou je allerlei handvatten krijgen van een breed aanbod van sprekers die ervoor zouden zorgen dat jij precies wist hoe je jouw toekomst kan creëren. Dat klonk mij allemaal nog een beetje vaag in de oren, maar hee: ze boden het gratis aan. Let’s give it a shot. De OYFC vond digitaal plaats van 11 tot en met 15 mei.

Het waren 6 (ja, zés) dagen vol positieve vibes, inspirerende praatjes, opdrachten en goed gevulde avonden. Elke avond om 20.00 uur was de aftrap. Wat 2 uur per avond zou duren, liep eigenlijk alle dagen minimaal een half uur uit. Dat brengt ook gelijk het eerste punt naar voren van mensen dienen: overdeliver. Lever méér dan waar mensen op voorhand vanuit kunnen gaan. Vandaar de dagelijkse uitloop en de 6e dag.

Aftellen voor de aflevering op YouTube

Wie stonden er op het digitale podium?

Vanuit een studio stond telkens een andere spreker op het digitale podium. Op de achtergrond een scherm met een collectie deelnemers van het VIP-programma die via Zoom in beeld waren.

Wellicht ken je een van de leading namen: Tony Robbins is een Amerikaans spreker, coach en schrijver. Hij draait al 30 jaar mee in zijn business en inspireert en motiveert talloze mensen via seminars, boeken en weet ik hoe meer. Een paar mensen in mijn omgeving zijn helemaal fan, wat gelijk maakte dat ik deze gratis challenge een mooie kans vond om iets van Tony mee te krijgen.

Dean Graziosi kende ik tot voor kort helemaal niet. Toevallig kreeg ik de tip om zijn boek Millionaire success habits te lezen. Tijdens de Own Your Future challenge was hij er elke dag bij om de kijkers door de challenge heen te loodsen. Dean heeft verschillende ondernemingen opgezet en daarmee successen behaald die hij ook graag deelt.

Andere sprekers bij het evenement waren voor mij onbekende namen. Het ging om: Jenna Kutcher, Russel Brunson, Trent Shelton, Jamie Kern Lima, Brendon Burchard, Bossbabe, Glo Atanmo, Dave Hollis, Rachel Miller, Chalene Johnson, Prince EA, Pete Vargas en Pedro Adao.

Voor mij sprongen uiteindelijk Dave Hollis, de dames van Bossbabe, Prince EA, Glo Atanmo, Pedro Adao en Dean Graziosi er het meest uit. Dat is ook wel het mooie van zo’n evenement: elke deelnemer kan er uit halen wat voor hen op dat moment nodig is.

Dean Graziosi op het laptopscherm

Belangrijke lessen voor het zetten van de volgende stap

Het is ontzettend lastig om de highlights hieruit te halen zonder een ellenlange blog te schrijven. Toch ga ik een kleine poging doen om wat van de (in mijn ogen) meest interessante zaken te delen.

Take uncomfortable action

Wat je ook wil bereiken of doen in je leven: je moet iets doen waarbij je je ongemakkelijk voelt. Deze uitspraak kwam elke dag wel weer terug, uitgesproken door verschillende sprekers. Denk maar eens terug aan iets wat je destijds moeilijk vond. Je hebt toen een ongemakkelijke stap moeten zetten om het toch te doen. You took uncomfortable action en ja, dat bracht jou verder. Als jij een idee hebt voor een business of wat dan ook: je moet dingen doen die je niet eerder gedaan hebt, waar je je wat ongemakkelijk over voelt. Maar het is de enige manier om vooruit te komen. Zelf heb ik dit onlangs gedaan toen ik na een jaar of 5 eindelijk weer eens achter het stuur van een auto kroop en de weg op ging. Na 5 jaar ontwikkelde ik toch een beetje rijangst, maar dat was nergens voor nodig. Ik zet die ongemakkelijke stap en nou kan ik weer over de weg vroemen alsof het niets is.

Create new beliefs

Na elke dag waren er ook opdrachten om te maken. Bij de eerste dag tackelden we direct al de overtuigingen die jij gelooft die jou tegenhouden. Dankzij Charlotte van ’t Wout haar cursus Unlimited Me, heb ik al een paar keer oude overtuigingen los mogen laten en nieuwe overtuigingen aangeleerd. Het punt is namelijk dat als jij denkt dat je iets niet kan, of niet waardig genoeg bent om een volgende stap te zetten, jij dat ook nooit gaat doen. Je overtuigingen heb je bewust en onbewust aangeleerd in je leven. Dat is niet erg, ze hebben jou zo ver gekregen als waar je nu bent. Door naar het volgende? Buig jouw belemmerende overtuiging om naar een nieuwe, positievere overtuiging. Blijf deze herhalen, herhalen, herhalen. Beetje bij beetje ga je er in geloven en ga je meer volgens de nieuwe overtuiging leven. Zelf heb ik briefjes door het huis verspreid ermee of pas ik de achtergrond van mijn telefoon aan met de nieuwe overtuiging erop.

Reasons come first, answers come second

“Start with why” is ook zo’n bekende uitspraak. Het maakt niet uit wát je wil of dat je niet weet hóe je het moet doen. De reden waarom je iets wil doen, die komt altijd eerst. Als jij altijd gelooft in de reden waarom jij iets wil bereiken, je daarvoor inzet, je er volledig aan vasthoudt, de kans groter is dat je het bereikt. Stel, jij wil de marathon van New York rennen en dat voel je door en door, dan ga jij een manier vinden om dat te bereiken. Dean Graziosi ging een boek schrijven, maar het lukte hem totaal niet. Dyslexie hield hem tegen, hij hield zichzelf tegen. Waar hij wél goed in was, is praten. Wat deed hij: hij sprak zijn boek in met behulp van een voicerecorder. Vervolgens huurde hij iemand in die alles wat hij had gezegd uitschreef. Dat ging vervolgens naar een schrijver die er een redactieslag overheen deed en tadaa: 90% van Deans boek was al geschreven zonder dat hij een letter op papier had gezet.

Your input determines your output

Dat wat je erin stopt, haal je eruit. Alles wat je aandacht geeft, groeit. We kennen het wel. Ik merk het dagelijks: als ik positiviteit en dankbaarheid in mijn leven stop, haal ik dat er vervolgens ook weer uit. Ik kan hier lang of kort over schrijven, maar echt: dat wat je tot je neemt, gaat vorm geven aan wat er uit jou komt. Positief of negatief kun je kiezen.

The oak tree comes from an acorn. It’s the only way the tree grows

Deze quote vond ik zo mooi. Prachtige, grote eiken in het bos of park zijn nooit begonnen waar ze nu zijn. Ooit was zo’n grote, imposante eik een eikeltje. Die ene eikel is gaan groeien en nu is er een geweldige boom. Kortom: start klein. Kleine stapjes zorgen tezamen voor grote resultaten. Je kan best proberen om een grote stap te zetten of bij stapje 5 te beginnen, maar nee: kleine stapjes en begin bij het eerste stapje.

Tony Robbins op het scherm van de laptop

Amerikaans verwachtingsmanagement

Het evenement was heel “Amerikaans” en echt ook op die intense, motiverende manier van praten die we in Nederland niet zo gauw tegen zouden komen. Dat er 6 in plaats van 5 dagen waren, was ook enigszins Amerikaans opgezet. De sprekers waren al aangekondigd maar nog niet geweest, maar ze hadden de agenda’s leeggemaakt om ons toch een zesde dag te kunnen bieden. Natuurlijk was OYF een opstap naar een betaald programma. In de Facebookgroep riep dat verbazing op, dat er nog veel meer zou zijn, mits je betaalde. Ik weet niet of die naïviteit ook Amerikaans was, maar het was wel interessant om te zien dat na 5 dagen praten over jezelf in de markt zetten en verkopen, dit niet door iedereen verwacht werd.

De volgende stap

Maar nu! Op naar de volgende stap. Het heeft mij ontzettend veel inspiratie opgeleverd. In mijn notitieboek heb ik 17 pagina’s volgeschreven met tips en trucs. Ook voor Inspiratie van Marlies heb ik wat toffe dingen bedacht. Een van de tips is ook telkens mijn valkuil: ik wil gelijk heel groots. Maar nee, kleine stappen. Daarom kun je je sinds gisteren inschrijven voor mij nieuwsbrief! Lees je mijn blog op je mobiel, dan kun je nog ietsje verder scrollen naar beneden. Bekijk je de website op een laptop of computer, dan zie je het in de rechterkolom staan. Naar verwachting deel ik eens per maand inspiratie via de mail. Althans, ik begin eerst maar eens met de 1e nieuwsbrief. Kleine stapjes. Dan wordt het vanzelf steeds groter. Zolang ik committed ben.

Scroll naar boven